El Barça recupera la millor versió contra el Badalona

Amb aquest resultat, els de Jasikevicius obliden la decepció de divendres amb l'ASVEL, passant per sobre del Joventut

Ante Tomic i Artem Pustovyi lluiten per un rebot.

Ante Tomic i Artem Pustovyi lluiten per un rebot.ACB PHOTO/D. GRAU

El Barça es va emportar un descafeïnat derbi a Badalona (62-80) davant d’un Joventut que no va estar mai a l’altura de l’exigència d’un rival que li va passar per sobre de principi a fi. Els blaugranes van jugar un duel molt complet contra un rival que mai el va inquietar i va tenir en Nikola Mirotic el jugador més encertat, amb 21 punts.

La tornada de Víctor Claver després de gairebé sis mesos sense jugar va ser l’altra gran notícia per als blaugranes, que van girar full a la derrota contra l’ASVEL oferint la seua millor versió. Els jugadors verd-i-negres van homenatjar amb un passadís el campió de Copa i regalant-los el primer quart.

El Joventut va sortir sense convenciment i els blaugranes, ferits per la derrota de divendres a l’Eurolliga, el van envestir. Mirotic i Calathes van anotar els tretze primers punts del Barça, mentre que per la Penya Ante Tomic era l’únic inspirat davant d’un Pustovyi superat pel talent del croat.

Un parcial de 0-10 va posar els de Jasikevicius dotze punts amunt (11-23, min. 9) i la resta del partit va ser un passeig davant d’un rival molt erràtic en els triples i sense capacitat de reacció.

La piconadora blaugrana va seguir en un inici de segon quart en el qual Leandro Bomaro va fer segurament la jugada de la setmana amb un contraatac que va acabar amb una esmaixada després de driblar el defensor passant-se la pilota per darrere de l’esquena per posar el 16-30. .

La Penya va intentar elevar el nivell defensiu, però els blaugranes anotaven amb massa facilitat, fins a sumar una màxima diferència de 18 punts després d’una cistella d’Álex Abrines (19-37, min. 16).

Cinc punts consecutius de Bassas van evitar que el Barça se n’anés al descans amb un avantatge d’escàndol (32-45), que va arribar a l’inici del tercer quart amb un parcial de 0-17 que va posar 30 punts de diferència (32-62, min. 27) després d’un dos més un de Claver.

La Penya va jugar un dels pitjors quarts de la seua història amb només sis punts. Jasikevicius va reservar els seus titulars pensant en el partit de dimarts a la pista del Panathinaikos i el Joventut va reduir una mica el desavantatge.