HOQUEI PATINS OK LLIGA

Salvació matemàtica

El Vila-sana guanya a Astúries i segella la permanència gràcies a la derrota del Vilanova || Avantatja el seu primer rival directe en 16 punts i en queden 15 en joc

A les lleidatanes els va costar adaptar-se a una pista molt relliscosa.

El Club Patí Vila-sana va aconseguir ahir la permanència de manera matemàtica gràcies a la victòria a la pista del Cuencas Mineras asturià per 0-2 i a la derrota, hores després, del Vilanova a Alcorcón (4-3). Gràcies a aquesta combinació de resultats, l’equip que dirigeix Lluís Rodero s’assegura estar una temporada més a l’OK Lliga femenina, ja que té un avantatge sobre el conjunt de Vilanova i la Geltrú, el que marca la zona de descens, de 16 punts quan només en queden 15 en joc.

El Vila-sana va arrancar el partit contenint l’empenta del rival, que s’hi jugava molt més que les lleidatanes. Després d’uns primers minuts de tempteig, el quadre de Lluís Rodero va començar a arribar amb certa fluïdesa a la porteria asturiana i en una jugada individual de l’argentina Jimena Ortiz, aixecant la bola amb l’estic i rematant venint per darrere de la porteria, va trencar la igualada.

El gol va deixar un pèl tocat el Cuencas Mineras, que quan va intentar anar-se’n a l’atac va topar amb la bona actuació d’Anna Ferrer a la porteria. El Vila-sana va poder incrementar el seu compte golejador a l’equador d’aquesta primera part, però Regina Flix va fallar un penal.

“L’equip ha jugat minuts molt bons i les jugadores han fet un pas endavant”, va assenyalar

A la segona meitat, després d’un inici amb domini local però sense grans ocasions, les del Pla d’Urgell van prendre el comandament, gaudint de bones ocasions. Però no va ser fins al minut 41 quan Victòria Porta, de penal, va deixar gairebé sentenciat el duel, si bé les asturianes, a 17 segons del final, van marcar l’1-2.

“No hem patit però tampoc hem anat gaire folgats. L’equip ha jugat minuts molt bons i hem guanyat en organització. Avui –ahir– les jugadores han fet un pas endavant en un partit que era molt important de cara a la permanència”, va assenyalar Rodero.