ELS DETALLS

Un gran Llista tomba el Reus

Els llistats confirmen que li tenen presa la mesura al conjunt tarragoní, a qui tornen a guanyar amb gols de Cañellas i Vives, de penal || Els de Folguera consoliden la quarta posició de la taula

Sergi Duch va jugar bons minuts i va gaudir de dos clares ocasions.

Sergi Duch va jugar bons minuts i va gaudir de dos clares ocasions.ALBA TARRÉS

El Llista Blava va confirmar ahir que la seua condició d’equip revelació no és gens gratuïta i ho va fer guanyant un dels grans, un Reus Deportiu que es va veure incapaç de tombar el sòlid mur llistat. Amb gols de Cañellas i Vives, aquest últim de penal, l’equip d’Albert Folguera va sumar el segon triomf sobre el conjunt tarragoní aquesta temporada per consolidar-se a la quarta posició de la taula.

El partit va ser trepidant de principi a final. Ja al cap de 40 segons Àlex Rodríguez va posar a prova Martí Serra amb una doble rematada, que va tenir la rèplica de Bruno di Benedetto i Cañellas amb trets llunyans sense gaire perill.

Les millors ocasions locals les va tenir Andreu Tomàs de forma seguida, la segona gairebé sorprèn Ballart després de rebotar la bola en un jugador. Va ser el preludi de l’1-0 anotat per Cañellas, en una jugada que va nàixer en Bruno di Benedetto.

El tret des de la mitjana distància del gal el va repel·lir el porter reusenc, però el de Vila-seca, molt atent, va recollir el rebuig i el va endossar de primeres per sorprendre per alt Ballart. El Reus hauria pogut empatar en la següent jugada, però ho va evitar el pal, que també es va creuar al camí cap al gol de Jepi Selva.

Superat l’equador del primer temps, amb el Llista dominant, Raúl Marín, que ja se les havia tingut amb el jove Sergi Folguera en una situació, va cometre falta sobre Vives i els col·legiats van assenyalar penal i van excloure el golejador visitant. Vives, un dels més efectius en aquest tipus d’accions, no va desaprofitar l’oportunitat i va fer pujar el segon gol.

Els últims minuts del primer temps van ser trepidants. Sergi Duch, que va tenir els seus minuts, va robar dues boles i es va plantar davant de Ballart, que es va fer gran davant del planter.

Hauria pogut anotar el tercer el Llista en una falta directa forçada per Vives i que Andreu Tomàs no va encertar, tampoc amb el rebuig, mentre que a la següent jugada, quan faltaven 17 segons per al descans, el Llista va cometre la desena falta. Marín, l’especialista, la va llançar i Martí Serra li va endevinar el tret.

A la represa el guió de partit no va canviar. Va començar marcant territori el Llista amb dos rematades d’Andreu, però l’ocasió més clara la va tenir Julià, amb un tret que va picar als dos pals i no va entrar.

Sí que ho va fer tres minuts després en un penal una mica rigorós sobre Rodríguez que ell mateix es va encarregar de transformar i retallar distàncies. Faltava tot un món, però el Llista va saber jugar amb cap per sortir airós del setge al qual el va sotmetre el Reus, sobretot en els dos últims minuts, quan la defensa i Serra van ser una muralla.

No són tres punts, són tres puntassos que ens permeten seguir a dalt

Per aquest motiu, Albert Folguera estava ahir eufòric després d'una victòria de prestigi dels seus homes. "És una gran victòria. No són tres punts, són tres puntassos que ens permeten seguir a dalt. Fa que no ens puguem desconnectar en cap moment, que és el que volíem. Queden dos mesos per la Copa CERS, que és un títol, i per arribar bé hem de ser molt vius a la Lliga, aspirant a guanyar els partits cada diumenge, sigui el rival que sigui, plantant cara, i per això estic content", va assenyalar el tècnic llistat, que reconeix que "seria un somni entrar entre els quatre primers, seria un premi bestial".

En referència al sorteig europeu, que els va aparellar en semifinals amb el guanyador del Girona-Calafell, Folguera no es va mullar, afirmant que “tots són rivals d’entitat”.