Quina remuntada! El FC Barcelona tira d'èpica i serà a la final de la Copa del Rei

El Barça jugarà la seua novena final en els últims onze anys a l'aixecar l'eliminatòria al Sevilla || Braithwaite va segellar el pas en la pròrroga, després d'un gol èpic de Piqué al límit del temps reglamentari i que Ter Stegen aturés un penal a Ocampos

Toni Freixa, Joan Laporta i Víctor Font, a la llotja blaugrana.

Toni Freixa, Joan Laporta i Víctor Font, a la llotja blaugrana.FCB

El Barça es va convertir ahir en el primer finalista de la Copa del Rei en vèncer (3-0) al Sevilla en el partit de tornada de semifinals, remuntant el 2-0 desfavorable de l’anada.

Braithwaite va confirmar la remuntada blaugrana en la pròrroga, on el Barça va jugar amb un més per l’expulsió de Fernando poc abans del gol de Piqué, que va suposar el 2-0, quatre minuts per sobre del temps reglamentari. Poc abans, Ter Stegen es va convertir també en heroi, aturant un penal que hagués esdevingut gairebé una sentència.

El francès va obrir el marcador als 12 minuts amb una esplèndida fuetada a l’escaire

El Sevilla va buscar en la seua pressió el gol matador d’inici, amb el Barça dominador amb ocasions, però al segon temps va decidir jugar amb el cansament rival i el 2-0 del Pizjuán. Aquest resultat valia per aguantar un Barça que va retallar al cap de 12 minuts amb Dembélé.

Als locals els va faltar espurna després del descans, encara que Jordi Alba va tenir el 2-0 amb una pilota al travesser. Ocampos va perdonar la sentència des del punt de penal i el Sevilla ho va pagar en el setge local que va dur el frenesí de Piqué a centrada de Griezmann al caire de l’abisme.

Com contra Cornellà i Granada, el Barça es va guanyar aquesta vegada el bitllet en la pròrroga. El Sevilla amb prou feines va reaccionar, enfonsat en la seua amargor contra l’àrbitre per reclamar un penal per mà, després de tocar al pit, de Lenglet.

Malgrat que amb un gol en tenia prou, el conjunt andalús va tornar a caure davant del seu habitual botxí en dies grans, un Barça que ja té la seua primera final amb Koeman i jugarà la novena del seu torneig en els últims onze anys.

El Barça va tenir una primera meitat de clar domini, però va deixar els deures per a la segona. Els de Koeman van oferir diferents onades ofensives encara que al descans només va pujar el golàs de Dembélé. El davanter va tornar a fer patir el Sevilla i, després de diversos avisos, va connectar una fuetada a l’escaire. El quadre andalús va sortir a pressionar el Camp Nou, amb el desig de trobar un gol lapidari. Tanmateix, el Barça va saber sortir bé des del seu camp i trobar De Jong, Pedri i Messi per iniciar atacs amb molt perill. Dest també va donar profunditat, fins que Acuña es va cansar més que Alba per moments.

La funció d’ambdós era més obrir el camp i facilitar l’arribada per dins de molts efectius. El centre del camp va ser local i el Barça va arribar molt, però no va trobar el segon.

Messi va tenir la més clara, que va treure Acuña sota pals, amb el rival ficat del tot a la seua pròpia àrea. Va tardar a trobar aire un Sevilla amb un tret mossegat d’Aleix Vidal i una rematada de De Jong com a mínims acostaments al descans.

El Barça donava símptomes de davallada física i a la segona part va dosificar. Al Sevilla no li hauria vingut pas malament un partit més calmat.

A més, Lopetegui va ficar refresc i Ocampos va tornar com a protagonista després d’un mes de lesió. Amb menys ritme, el Barça la va tenir en una jugada llarga amb la centrada al segon pal per a l’entrada d’Alba, però el lateral va enviar la rematada acrobàtica al travesser.

La resposta del Sevilla va ser una contra letal, amb un Ocampos que va forçar el penal de Mingueza. L’argentí es va demanar la pena màxima i Ter Stegen la va aturar, donant fe i cames als seus companys.

El Barça va tirar d’orgull i va tornar a la càrrega, amb Griezmann ja al camp. L’acumulació a dalt va funcionar sobre la botzina, amb la centrada del gal a rematada de Piqué.

El Barça de les remuntades va aparèixer a temps d’allargar el matx, en una pròrroga dura per al Sevilla, amb un menys per una segona groga a Fernando. Koeman ja havia donat refresc amb Junior, Ilaix Moriba, Trincao i un Braithwaite autor del 3-0.

Amb gairebé tota la pròrroga davant encara quedava temps, però el Sevilla no va ficar la por al cos al Barça. Sí que va tenir la dosi de polèmica, en reclamar un penal de Lenglet que no van interpretar així ni l’àrbitre ni el VAR.

El Sevilla va morir en la protesta i la remuntada va donar aire a la temporada d’un Barça en maror institucional.

Dembélé es va retirar lesionat del partit

Ousmane Dembélé va ser un dels grans protagonistes del partit amb el primer gol del Barça, encara que va haver de retirar-se del terreny de joc lesionat. Va ser prop del final del temps reglamentari, encara amb 1-0 al marcador, quan Dembélé va buscar un xut a porta amb l’esquerra amb molta potència i, després d’impactar amb la pilota, va notar dolor al bessó. Avui se sotmetrà a proves per descartar una lesió. Piqué també va donar l’ensurt a la pròrroga en un mal gest amb el genoll. Tanmateix, el central va poder reingressar al terreny de joc.

Llevant i Athletic se citen amb la història

Llevant i Athletic se citen avui (21.00, Cuatro) amb la història en el partit de tornada de les semifinals, que pot atorgar a l’equip valencià la seua primera final de Copa i als bascos, la fita de disputar tres finals en una mateixa temporada. Un xoc al Ciutat de València en el qual parteix amb un lleuger avantatge l’equip local gràcies a l’empat a San Mamés (1-1). Iñigo Martínez, de l’Athletic, no podrà disputar aquest duel després que el comitè el sancionés ahir amb quatre partits per la seua agressió a Sergio León en acabar el matx de Lliga de divendres passat.

Els tres candidats van ser a la llotja

Carles Tusquets, president de la junta gestora, va convidar els tres candidats a la presidència del FC Barcelona a la llotja per veure el partit d’ahir davant del Sevilla. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa es van retrobar l’endemà del segon debat i a cinc dies de les eleccions. També van ser a la llotja Òscar Grau, CEO del FC Barcelona, al costat de Guillermo Amor, director de relacions institucionals i esportives, i Juan Carlos Unzué, exporter i extècnic del club blaugrana. Amor va convidar personalment l’exfutbolista i el va anar a recollir al seu domicili.