SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Tornen més lligues: el Procicat n'autoritza el retorn de les competicions federades a partir dels 16 anys

Les noves mesures del Procicat permeten la disputa de competicions federades a partir dels 16 anys des de dilluns vinent || També es dona llum verda a utilitzar els vestidors als gimnasos

Les vuit incorporacions de l’Atlètic Lleida per poder reprendre la Lliga.

Les vuit incorporacions de l’Atlètic Lleida per poder reprendre la Lliga.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les competicions federades per a majors de setze anys podran començar a partir de dilluns vinent, 8 de març. L’esport català havia demanat que es permetés la competició per a totes les edats i de moment s’ha acceptat la petició en part, la qual cosa ha generat crítiques. Fins ara les competicions que es podien disputar sols eren les de caràcter professional i les que donaven accés a les competicions estatals.

Aquest és un dels petits canvis aprovats pel Procicat que entrarà en vigor la setmana que ve, amb una durada de set dies, dins de les noves mesures dictaminades contra la Covid-19. També es permet la reobertura dels vestidors als gimnasos i els centres esportius que fins ara estaven tancats.

L’esport català veu “discriminatori” que no es permeti també jugar als menors d’aquesta edat

La plataforma Ja N’hi Ha Prou!, que lluita contra les restriccions en l’esport, va criticar ahir el Govern i va parlar d’una nova discriminació per edats. “No en teníeu prou amb discriminar joves esportistes entre bons i dolents i ara afegiu una nova discriminació per edats. Vergonya”, va publicar a Twitter.

La seua portaveu a Lleida, Vanesa Ortega, que va parlar en nom del club Balàfia Vòlei, del qual és presidenta, va dir que “estem una mica perplexos perquè no entenem aquesta limitació d’edat ni queda clar tampoc qui pot jugar. Hi pot haver nens i nenes que compleixin els 16 a finals d’any i no sabem si sent en un equip d’aquesta categoria, però sense tenir encara l’edat podran competir. Podien haver fet les restriccions per categories. Això voreja una altra vegada l’absurd”.

Arranquen altres competicions

Aquest cap de setmana ja començaran altres competicions federades. En aquest cas, els campionats de categoria preferent de bàsquet arran de l’acord que van assolir al febrer la Federació Catalana de Bàsquet amb el Consell Superior d’Esports i la Federació Espanyola d’aquest esport. Un dels representants lleidatans és el Força Lleida, que competirà amb tres equips, corresponents a les categories d'infantil, cadet i júnior. Tots disputaran els seus partits en aquesta primera jornada al Barris Nord.

Quant als protocols de seguretat i prevenció contra la Covid, se seguiran els mateixos que en categories estatals com la LEB Or.

La Catalana de futbol creu que hi haurà públic aviat

La Federació Catalana de Futbol va reaccionar a les noves mesures, a través del seu secretari general, Oriol Camacho, fent “una primera valoració positiva” i reiterant que la represa està fixada per al 20-21 de març.

Camacho també va parlar de la possibilitat que ben aviat pugui entrar públic als camps i es retardi el toc de queda a les 23.00 hores, ja que l’actual de les 22.00 limita els horaris dels entrenaments. “Entenem que és un pas previ perquè algunes de les mesures que venim reivindicant com és la presència de públic”, va expressar.

Tanmateix, en el futbol territorial lleidatà hi continua havent dubtes. “Continuem pensant a no jugar a l’espera que se’ns donin solucions. Si algú es nega a jugar, què passarà?”, assenyala Josep Ramos, president del Térmens.

Josep Cos, del Bellpuig, insisteix que “el primer és la salut i el futbol queda en un segon pla”. Ferran Masot, president del Miralcamp, considera que “després de cinc mesos aturats no n’hi ha prou amb entrenar-se dues setmanes i jugar. I no sabem si hi haurà descensos o repercussions si no juguem”.

Les claus

  • Tàrrega i Alcarràs: El comitè de competició de la Federació Catalana de Futbol va acordar obrir expedient als partits de Primera Catalana del Tàrrega i Alcarràs, i insta els dos clubs lleidatans que presentin al·legacions per justificar que no van disputar els partits. El Tàrrega no es va presentar i només va firmar l’acta, mentre que l’Alcarràs va demanar l’ajornament.
  • Vuit fitxatges de l'At. Lleida: L’Atlètic Lleida va anunciar ahir vuit incorporacions de cara a la Lliga. Ha fitxat els porters José Domingo (Igualada) i Karouane; els defenses Tribó (Linyola) i Brezmes (Montsó); el centrecampista Grau (Juneda); i els davanters Esquer, Alpha Barry (Linyola) i Sierra (Guine- ueta). L’At. Lleida rep demà el Solsona (16.30), mentre que el Mollerussa visita el Sant Just (17.30).

Les vuit incorporacions de l’Atlètic Lleida per poder reprendre la Lliga.

Les vuit incorporacions de l’Atlètic Lleida per poder reprendre la Lliga.POL PUERTAS

tracking