ESPORTS

La vella guàrdia rescata el Reial Madrid

El francès Zinedine Zidane va fer rotacions en el partit contra l’Elx (2-1) pensant en la tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions (0-1 en l’anada) davant l’Atalanta dimarts (21:00 hores CET). I es va demostrar perquè és poc amant d’elles aquesta temporada, ja que l’equip no va carburar fins l’entrada al camp de l’alemany Toni Kroos i el croat Luka Modric.

El Reial Madrid va firmar una hora de partit de ritme baix i tot just ocasionis. Només un tret, dolent amb l’esquerrana, de Karim Benzema en el minut 34 i un possible penal de l’argentí Iván Marcone sobre Sergio Ramos en el m.53 van aportar una cosa diferent. I l’Elx va trobar el seu premi a resistir amb el gol de Dani Calvo de cap a la sortida d’un córner en el m.61.

Zidane va reaccionar i va donar entrada als dos futbolistes que donen sentit a aquest Reial Madrid: Kroos i Modric. La seua entrada va ser un antídot contra el ritme soporífer que moltes vegades envaeix els partits d’aquest, ja no tan nou futbol, de pandèmia.

De les botes d’ambdós va nàixer el gol de l’empat que va anotar un altre dels que conformen la vella guàrdia com és Benzema. Kroos va treure un córner en curt per a Modric i aquest va posar un centre plogut al capdavant del davanter gal al segon pal.

El francès va tornar a marcar i demostra estar en plena forma, sobretot quan el Reial Madrid juga en l’Alfredo di Stéfano, la seua nova casa des que es va parar el futbol pel confinament. Set gols en els últims set partits de local, amb tres de seguits veient porteria. Bones notícies de cara a la visita de l’Atalanta.

Al contrari a la nova provatura de jugar amb defensa de tres. Zidane va canviar el sistema, també per donar cabuda a les rotacions, i no li va funcionar. Va servir perquè Sergio Ramos, que tornava després de dos mesos lesionat del genoll, agafés ritme i estigués menys exposat que en una línia de quatre. I poc més.

Kroos i Modric van agafar el mànec del joc i Benzema va ser determinant. Ells, units a un Rodrygo Goes que va aportar el desbordament necessari per tombar a la defensa ben plantada de l’Elx, mantenen el Reial Madrid en la lluita per LaLiga Santander. A cinc punts, amb un partit més, del líder, l’Atlètic de Madrid.