SEGRE

ELS DETALLS

Orgull sense premi

L'ICG Força Lleida encaixa una derrota cruel a Osca que l'envia a jugar per la permanència || Els àrbitres no van veure una falta sobre Carrera a l'última acció

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.PEÑAS HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ICG Força Lleida no jugarà el play-off d’ascens després de perdre ahir a Osca (87-86) en un partit que no es va resoldre fins a l’últim segon i amb polèmica inclosa. Seva va ser l’última possessió, però Michael Carrera, en dos ocasions, no va estar encertat, malgrat que en les dos accions va reclamar falta personal que els àrbitres no van veure o no van voler veure. La derrota envia els lleidatans a lluitar per la permanència i classifica directament l’Almansa per al play-off d’ascens, després d’un gran esforç que no va tenir el premi que van merèixer.

L’empresa no era gens fàcil per al Força Lleida, que no tenia marge d’error. Si volia ser al grup de dalt havia de guanyar els tres partits pendents en un temps rècord de cinc dies i després de tenir mitja plantilla afectada seriosament pel coronavirus. La primera pedra al camí era Osca, on els de Gustavo Aranzana es van presentar sense Mirza Bulic i Lucas N’Guessan, declarats no aptes per jugar per culpa de la Covid, i amb el del planter Mata a la banqueta, encara que no va arribar a intervenir.

Davant de les baixes de dos dels interiors, el tècnic va sortir d’inici amb Michael Carrera al pivot baix al costat de Buchanan, amb Feliu i Vecvagars, ja recuperat de la lesió d’espatlla, a les ales i Sans de director d’orquestra. Els primers minuts van ser un intercanvi de cops, però la permissivitat defensiva de l’ICG Força Lleida va permetre a l’Osca doblar-lo al marcador (14-6) a l’equador del quart.

Un triple de Feliu va trencar la dinàmica i l’entrada de Polanco va donar més fluïdesa a l’atac lleidatà, que va començar a retallar diferències fins a capgirar el marcador (14-15) amb dos tirs lliures de Carrera, que ja començava a ser un malson per a la defensa aragonesa. També va aparèixer Kendal Manuel amb un triple i una cistella darrera de Polanco va elevar la renda fins als cinc punts al final del primer període (17-22).

A l’arrancada del segon, Cubillan va firmar un 5-0 que va ajustar el lluminós (22-24), però el Força Lleida va posar la directa i amb un parcial de 2-12 va assolir un màxim avantatge de 12 punts (24-36). Especial protagonisme va tenir Polanco, que va firmar set d’aquests dotze punts, cinc dels quals des del tir lliure després de forçar dos faltes llançant un triple. El quadre d’Aranzana estava jugant com si no hagués tingut un brot de coronavirus o portés dos setmanes entrenant-se.

L’Osca, acompanyat per tres-cents aficionats a les grades, va reaccionar de la mà de Vilà, que es va fer fort sota el cèrcol, i de Cubillan, reduint el desavantatge a la meitat al descans (36-42). A la tornada dels vestidors, el duel es va ajustar encara més i Aranzana es va veure obligat a asseure Carrera després de cometre dos faltes seguides. Els lleidatans, tot i així, van resistir gràcies a fogonades puntuals de Chapela i, sobretot, Polanco, mantenint-se els cinc punts amunt abans d’entrar a l’últim assalt (57-62), encara que havien arribat a tenir nou minuts abans (51-60).

Després d’un intercanvi de cistelles i de rellevar-se en el comandament del partit en diverses ocasions, el Força Lleida va tirar d’orgull i va arribar amb avantatge (85-86) a l’últim minut de duel, gràcies a cistella del jugador del partit, Eddy Polanco. Óscar Lata va demanar temps i a la tornada, Mackenzie li va tornar el cop al dominicà i va situar de nou en avantatge els aragonesos (87-86). Polanco va voler replicar, però va tenir la mala fortuna de trepitjar la línia de fons i la pilota va tornar a mans de l’Osca amb només 28 segons al lluminós.

Incomprensiblement, el tècnic local va ordenar als seus homes esgotar la possessió sense ni tan sols llançar, cosa que va donar al Força Lleida l’última possessió quan faltaven tres segons. Aranzana va donar els galons a Carrera, però el veneçolà no va aconseguir transformar cap de les dos opcions que va tenir en les quals els col·legiats tampoc van veure personal, amb la qual cosa el quadre lleidatà es veu condemnat a jugar per la permanència.

Bulic i N’Guessan, baixes també per demà Mirza Bulic i Lucas N’Guessan van causar baixa finalment per al partit d’ahir al tenir els nivells d’anticossos més alts del que permet la normativa de la FEB. El club no repetirà els tests fins dilluns, per la qual cosa tots dos seran baixa també per rebre demà el Girona. Marcus Vinicius Toledo sí que va poder jugar.

Prefabricats Pujol patrocinarà el club Prefabricats Pujol torna a sumar-se al projecte del bàsquet de Lleida després de molts anys. L’acord és per un any i la firma de Mollerussa, que va ser un dels patrocinadors principals durant diverses temporades del Lleida Bàsquet, una de les quals en ACB, figurarà a les samarretes d’escalfament del Força Lleida.

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.PEÑAS HUESCA

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.PEÑAS HUESCA

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.

Lafuente entra a la zona lleidatana envoltat de jugadors del Força Lleida.PEÑAS HUESCA

tracking