SEGRE

FUTBOL TERRITORIAL

Clubs de Segona demanen jugar només els ascensos

La Federació rebutja la idea i manté el seu torneig voluntari sense classificacions

El Verdú va donar suport diumenge a l’exdelegat Jordi Terés i dos col·laboradors seus amb 3 cadires buides.

El Verdú va donar suport diumenge a l’exdelegat Jordi Terés i dos col·laboradors seus amb 3 cadires buides.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inici ahir de les noves mesures més relaxades del Procicat que permeten les competicions federades de menors de 16 anys, així com l’accés de públic amb aforament limitat, va coincidir amb una altra guerra epistolar entre el futbol territorial i la Federació Catalana. Un total de 47 equips de Segona Catalana, que estaven disconformes amb la cancel·lació de la competició i la substitució d’aquesta per un torneig voluntari sense efectes classificatoris proposat per l’FCF, van enviar una carta a l’ens federatiu suggerint un campionat alternatiu en el qual només hi hagués ascensos.

La resposta federativa no es va fer esperar, també per escrit, rebutjant la proposta d’aquests clubs i reiterant-los que manté el torneig voluntari. L’FCF, que presideix Joan Soteras, continua argumentant, principalment, que la cancel·lació de la Segona Catalana va ser decidida per la majoria de clubs després de l’enquesta que va fer la federació i, d’altra banda, la impossibilitat de complir el pla de competició previst.

Els 47 clubs de Segona que sí que volen jugar adverteixen, a més, que el torneig voluntari sense ascensos ni descensos que proposa l’FCF provocarà que molts dels seus jugadors fitxin per equips de Tercera i Quarta catalanes que sí que són cridats a competir aquest cap de setmana. Aquest mateix motiu és argumentat per molts clubs de les dos categories inferiors amateurs que no volen que es converteixi la competició en un mercat de futbolistes de superior categoria al qual puguin optar només uns quants equips.

Els equips de Segona, Tercera i Quarta tenen de termini fins demà per dir si juguen o no

Aquesta tarda hi ha prevista una reunió entre el delegat de l’FCF a Lleida, Josep Maria Espasa, i els clubs de Tercera i Quarta. Aquests i els de Segona tenen de termini fins demà dimecres per respondre a l’FCF si volen jugar o no.

Els equips de Tercera i Quarta jugaran per por a sancions Els equips lleidatans de Tercera i Quarta catalanes, els quals l’FCF ha fixat aquest cap de setmana perquè competeixin, se senten majoritàriament “coaccionats” perquè temen que si rebutgen jugar no només els portarà el descens en el cas dels de Tercera sinó un altre tipus de sancions. Segons va poder saber aquest diari, a Quarta Catalana hi ha quatre clubs que ja han manifestat la intenció de jugar (Olímpic Artesa, Borges B, Ribera d’Ondara i Magraners).

Entre els 26 clubs de Tercera i Quarta que s’han agrupat durant aquest temps de pandèmia hi ha diversitat d’opinions. Com explica el president del Miralcamp, Ferran Masot, “no entenem per què no es va fer l’enquesta per grups com a Segona perquè la realitat del futbol lleidatà és diferent”.

tracking