SEGRE

DEPORTES

El lleidatà Macià repeteix a la junta de Laporta

Serà el directiu responsable de les penyes com ja ho va ser el 2008 amb el mateix president || De Vilanova de Bellpuig i soci des del 1973

Laporta rep l’aplaudiment dels assistents. A la seua dreta, Pere Aragonès i Teresa Cunillera.

Laporta rep l’aplaudiment dels assistents. A la seua dreta, Pere Aragonès i Teresa Cunillera.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Ignasi Macià (Vilanova de Bellpuig, 24-7-1961) serà l’únic lleidatà a la junta directiva de Joan Laporta. Durant la presidència de Laporta el 2003, va ser primer membre de la comissió social i més tard, el 2008, directiu responsable de les penyes, càrrec que tornarà a exercir en aquesta nova etapa. Macià, directiu de banca prejubilat, ha estat vinculat sempre al món penyístic, ja que va ser president de la Penya de Vilanova de Bellpuig entre el 1989 i el 1997.

És soci del Barça des de la temporada 1973-74, quan el club va guanyar la Lliga amb Johan Cruyff com a jugador al costat de noms mítics com Cholo Sotil, Asensi, Marcial, Rexach o el balaguerí Torres. Entre els seus objectius al capdavant de la seua parcel·la social, Macià proposa “una assemblea biennal de socis penyistes, és a dir, penyistes del Barça que també siguin socis”, i “que les penyes siguin una altra extensió administrativa de club, per fer tràmits senzills i el soci de fora no hagi de desplaçar-se fins a Barcelona.

Les penyes han d’ajudar a omplir el Johan Cruyff en partits del B i del Femení. I volem que cada partit, tant al Camp Nou com al Johan Cruyff, sigui una festa del barcelonisme”, va indicar Macià al desembre quan va presentar el projecte social de Laporta.

Un altre lleidatà que hauria pogut estar a la directiva, segons va poder confirmar aquest diari, és l’empresari Sisco Pujol, expresident de l’Efac Almacelles i al grup del qual es va adjudicar la subhasta de la UE Lleida, encara que va renunciar abans de fer-se càrrec de la presidència. Pujol estava a la precandidatura a la presidència del Barça de Jordi Farré, que no va superar el tall de firmes i no va ser proclamat candidat.

Van assistir a l’acte el basquetbolista Pierre Oriola, el tècnic Lluís Cortés i la política Teresa Cunillera

La presa de possessió de Laporta ha tingut més protagonisme lleidatà. Entre els capitans dels equips hi va assistir el basquetbolista de Tàrrega Pierre Oriola i, entre els entrenadors, el del primer equip femení, el balaguerí Lluís Cortés. Quant a les autoritats polítiques, era a l’acte la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, natural de Bell-lloc.

tracking