SEGRE

FUTBOL ESPORT DE BASE

El Barça fitxa un jugador de 8 anys de Lleida

Jaume Casanovas, de 8 anys, s'incorporarà la temporada vinent al planter blaugrana || El club li posarà un taxi per anar-se a entrenar 3 dies per setmana

Jaume Casanovas controla la pilota en un dels seus partits amb la UE Bordeta.

Jaume Casanovas controla la pilota en un dels seus partits amb la UE Bordeta.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb només vuit anys, el lleidatà Jaume Casanovas Ibars (Lleida, 28-3-2013), veurà complir-se la temporada vinent el somni de tot futbolista: jugar amb el Barça. Deixarà el seu club de tota la vida, la UE Bordeta, on juga de davanter centre del Prebenjamí A, per incorporar-se al planter del FC Barcelona.

Com que no té edat per entrar a la Masia, el club blaugrana posarà un taxi a la seua disposició per portar-lo a entrenar-se a la Ciutat Esportiva Joan Gamper tres cops per setmana i portar-lo de nou a casa després de casa sessió. “És un gran esforç per a ell, perquè per edat no li toca.

Com a pares és una sensació indescriptible, estem orgullosos però també tenim la sensació de responsabilitat i sofriment”, explica el seu pare, Jaume, que també va ser jugador i entrenador al Bordeta.

“És una família del club de tota la vida i per a nosaltres és un orgull que vagi al Barça. Costa molt que es fixin en jugadors de Lleida”, explica Bartolomé Ayora, president del Bordeta. “En els 33 anys que porto al club és el quart futbolista que va al Barça, després de Roger Canadell, Kun i Genís Torrelles, que ara està a l’Infantil. I Albert Narbona i Eric Gracia van anar a l’Espanyol”, afegeix.

El Barcelona ja li va voler fer proves l’any passat, però les restriccions les van endarrerir

El Jaume ja va ser convocat l’any passat, però les restriccions pel coronavirus ho van impedir. “Hi havia d’haver anat al setembre o a l’octubre, però al final no va poder ser i ara ens han tornat a trucar i en els últims dos mesos s’ha anat a entrenar tres cops”, explica el seu pare.

Sobre les proves comenta que “tots hi van sabent que són els millors de les seues lligues, però una vegada allà veuen que els altres són igual de bons que ells. El nivell és molt alt i els obliga a esforçar-se molt. Reconeix també que la família va rebre amb certa sorpresa la trucada del Barcelona. “El veus jugar, veus jugar molts nois i saps que té una qualitat superior, però mai no t’imagines que tingui nivell Barça”, afegeix el seu pare. Encara que és davanter centre, atesa la seua excel·lent esquerra, al Barça l’han fet jugar per la banda esquerra.

tracking