SEGRE

POLÈMICA ÀRBITRES

Arxivat l'expedient a Piqué per dir que els àrbitres xiulen a favor del Reial Madrid

Arxivat l'expedient a Piqué per dir que els àrbitres xiulen a favor del Reial Madrid

Arxivat l'expedient a Piqué per dir que els àrbitres xiulen a favor del Reial MadridEFE/Alejandro Garcia/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit arxivar l’expedient obert al jugador del Barcelona Gerard Piqué per unes declaracions en les quals va qüestionar els arbitratges i va dir que els àrbitres xiulen a favor del Reial Madrid.

Competició ha estimat la proposta d’arxivament de l’instructor de l’expedient en concloure que les paraules de Piqué "constitueixen un legítim exercici del dret constitucional a la lliure expressió, al no qüestionar l’honradesa ni imparcialitat de l’àrbitre, ni constituir una desaprovació de l’actuació arbitral, fent servir un llenguatge que pugui ser qualificat com a ofensiu, insultant, humiliant o malsonant".

El criteri de l’instructor i del Comitè de Competició és que Piqué no ha comès la infracció tipificada a l’article 100 bis del Codi Disciplinari de la RFEF.

Aquest considera infracció greu "les declaracions realitzades per part de qualsevol persona subjecta a disciplina esportiva, a través de qualsevol mitjà, que qüestionin l’honradesa i imparcialitat de qualsevol membre del col·lectiu arbitral o dels òrgans de la RFEF, així com les declaracions que suposin una desaprovació de l’activitat de qualsevol membre dels col·lectius esmentats quan s’efectuïn amb menyspreu o quan es faci servir un llenguatge ofensiu, insultant, humiliant o malsonant".

L’expedient que Competició va obrir a Piqué el passat 10 de febrer va ser conseqüència de la denúncia del Departament d’Integritat i Seguretat de la RFEF per les seues manifestacions dies abans en una entrevista en un canal de Youtube, que reproduïa les següents declaracions del blaugrana:

"Com no xiularà a favor del Madrid, o sigui inconscientment com no tirarà més d’un bàndol que de l’altre si al final ets d’un club? i respecto totalment la professionalitat dels àrbitres i sé que intenten fer-ho el millor possible, però quan arriba un moment de dubte han de tirar per un costat o l'altre perquè hi ha moltes jugades que són, que poden xiular les dos, les mans, allò de les mans és un cas a part, llavors allà si hi ha dubte, què xiularàs?"

"Jo el VAR em pensava que ajudaria els àrbitres, però saps què està passant? Està ajudant a justificar les decisions a favor"

"Coses que amb el VAR són absolutament injustificables (?) te'n vas a San Mamés, trepitjada en una àrea i la xiulen, trepitjada a l’altra àrea i no ho xiulen".

- "S'acaba el partit a Sant Sebastià, per posar-te un exemple, i guanyeu el partit, quatre jugades, que caiguin del costat del Reial Madrid no és coincidència".

tracking