SEGRE

FUTBOL COPA DEL REI

El Barça busca el primer títol

Després de perdre la Supercopa es torna a enfrontar avui a l'Athletic a la final de Copa, que pot suposar el primer èxit de Koeman i Laporta en el seu retorn || Piqué podria entrar a l'onze titular

Els dos capitans, Muniain i Messi, posen al costat del trofeu ahir a l’estadi de La Cartuja.

Els dos capitans, Muniain i Messi, posen al costat del trofeu ahir a l’estadi de La Cartuja.@RFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barça i Athletic dirimiran avui (estadi de La Cartuja, 21.30 hores/Telecinco) un nou títol de la Copa del Rei, a Sevilla, cosa que suposarà un altre duel més en el torneig entre els dos clubs amb més trofeus conquerits (30 títols els blaugranes davant dels 23 dels blanc-i-vermells). El conjunt barcelonista arriba a la cita copera disposat a aconseguir el primer títol de l’era Koeman i també de la segona etapa de Joan Laporta al capdavant del club, amb el desenllaç de LaLiga encara per decidir.

Els blaugranes aspiren a un doblet que, en primer lloc, passa per vèncer aquesta nit l’Athletic, i venjar així la derrota que el quadre bilbaí els va infligir a la final de la Supercopa d’Espanya (2-3), celebrada aquest gener al mateix escenari.

“Hem millorat des d’aleshores. Hem de jugar bé, sobretot sense pilota”, diu el tècnic holandès

Laporta intenta convèncer Leo amb una oferta que inclou fitxar el golejador noruec

Per a l’expedició a Sevilla, Koeman ha convocat 26 futbolitas, inclosos el davanter Ansu Fati i el porter Norberto Murara, que viatgen amb la resta de l’equip sense tenir encara l’alta mèdica de les seues respectives lesions al menisc i al turmell. Philippe Coutinho, que també està lesionat, serà l’únic jugador del primer equip que no hi serà present, ja que es va desplaçar fa dos setmanes al Brasil per ser intervingut d’un quist meniscal al genoll esquerre.

De cara al partit, Koeman encara té dubtes sobre l’estat de Gerard Piqué. El central català es va tornar a entrenar amb el grup la setmana passada després de lesionar-se el genoll dret a la semifinal copera davant del Sevilla, disputada al març.

El tècnic holandès va dir ahir que “és bonic per al club poder lluitar per guanyar un títol per com ha anat la temporada”. “Al gener, la situació de l’equip era pitjor quan vam jugar la final de la Supercopa. Hem millorat coses des d’aleshores. Hem de jugar bé amb pilota, però sobretot sense pilota”, va assegurar en roda de premsa.

Koeman, que va assegurar que “Laporta m’ha demostrat la seua confiança”, va recalcar el bon moment de l’equip malgrat perdre el clàssic. “Portàvem molt sense perdre, havíem encadenat 19 partits sense perdre, fins a la setmana passada. El més important és preparar l’equip per guanyar el títol”, va assenyalar. Així, afronta amb optimisme aquest duel, al qual vol entrar amb una filosofia clara: “El plantejament sempre és dominar el partit.”

D’altra banda, veu el grup “motivat”, especialment Leo Messi. “Per a mi, Leo és un gran jugador i professional tots els dies. Sap preparar-se perfectament per als partits importants. Farà el màxim per guanyar i aixecar la Copa”, va especificar sobre l’argentí, que aspira a aixecar la seua primera Copa com a capità.

Sobre Piqué va dir que “va estar convocat la setmana passada, però per a Madrid estava molt just”. “Està molt millor i pot jugar”, va confirmar.

Per la seua part, l’entrenador de l’Athletic, Marcelino García Toral, no va dubtar a considerar “favorit” el Barça, però va recordar que en el futbol “no sempre guanya el favorit”, a més d’apel·lar al “màxim nivell” per oblidar la derrota davant la Reial Societat de fa dos setmanes a la final de Copa que corresponia a la temporada passada.

D’altra banda, el matx de Lliga que havia de jugar el Barça contra el Granada aquest cap de setmana es disputarà el dia 29.

Ter Stegen assegura que “ho donarem tot” El porter del FC Barcelona Marc-André Ter Stegen va assegurar ahir que ho donaran “tot” per guanyar l’Athletic i poder així recollir el premi a l’“esforç” fet en el camí previ. “Mai ens acostumem a guanyar títols, és un esforç molt gran. Es va canviar el format de la Copa i va caldre estar a l’altura. Hem lluitat moltíssim per arribar aquí, i l’esforç fet mereixia aquesta final i ara tenim totes les possibilitats de guanyar. Ho donarem tot”, va manifestar.

‘Tifo’ i mosaic dels dos clubs al no haver-hi públic La novena final de Copa que disputarà el Barça en les últimes 11 temporades no tindrà públic, però ambdós clubs, amb el vistiplau de l’RFEF, han elegit un tifo al costat del mosaic dels colors de cada equip format pels seients recoberts de plàstic. Sempre culers, sempre amb vosaltres és el lema de la lona del Barça i la de l’Athletic diu: Betidanik izan naizela ta izango naiz zuri leial (Sempre he estat i et seré lleial).

Munuera: “No em sento assenyalat pel Barça” El valencià Juan Martínez Munuera, àrbitre de la final, no va deixar contents els blaugranes aquesta temporada després d’assenyalar un penal de Lenglet sobre Sergio Ramos (1-3 va guanyar el Reial Madrid) i un altre del mateix central francès sobre Rubén Sobrino (1-1 va empatar el Cadis al Camp Nou). Sobre els recels que desperta en els blaugranes va dir: “No em sento assenyalat pel Barça ni per ningú. Nosaltres afrontem el partit amb la mateixa professionalitat que qualsevol altre.”

“Dir negre a un negre a Espanya és cultural” L’exfutbolista del Barça Lilian Thuram va dir al seminari online Prevenir el racisme en l’esport, organitzat per l’ajuntament de Bilbao, que “a Espanya dir a un negre negre no és racisme, és una cosa cultural”, va dir el francès. Per la seua part, el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, va dir ahir que tant Cala com Diakhaby “tindran el mateix tracte en els òrgans federatius” sobre el cas del presumpte insult racista.

“La renovació de Messi progressa adequadament” El president del Barça Joan Laporta es va mostrar optimista davant la possibilitat de guanyar el primer títol de la temporada i va dir ahir que “veig els jugadors molt motivats”. “Optimista amb Leo? Això ho heu de preguntar a ell. Jo el que faré és el que pugui dins de les possibilitats del club perquè es quedi. El veig molt motivat, és una persona molt extraordinària que té ganes de continuar al Barça. Jo n’estic convençut”, va assenyalar el dirigent.

tracking