SEGRE

SUPERLLIGA

El Borussia Dortmund, contra la Superlliga: "La rebutgem tant el Bayern com nosaltres"

El Borussia Dortmund ha rebutjat obertament aquest dilluns el projecte de Superlliga europea, ideat per dotze clubs espanyols, italians i anglesos, una decisió que, confirma, també ha adoptat el Bayern Múnich, explicant que cap dels dos no s’unirà a la ini

Haaland, del Borussia Dortmund, supera Ruben Dias, del City, en una acció del partit d’ahir.

Haaland, del Borussia Dortmund, supera Ruben Dias, del City, en una acció del partit d’ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Borussia Dortmund ha rebutjat obertament aquest dilluns el projecte de Superlliga europea, ideat per dotze clubs espanyols, italians i anglesos, una decisió que, confirma, també ha adoptat el Bayern Múnich, explicant que cap dels dos no s’unirà a la iniciativa.

Així ho ha revelat aquest dilluns el director executiu del Borussia Dortmund, Hans Joachim Watzke, en un comunicat. "Els membres de la Junta Directiva de l’Associació Europea de Clubs (ECA) es van reunir telemàticament diumenge a la nit, una reunió en la que es va acordar que la decisió de la Junta de divendres passat segueix dempeus", va indicar.

"La decisió dicta que tots els clubs desitgen implementar les reformes proposades per a la Lliga de Campions. Els membres de la Junta de l’ECA van adoptar una postura clara en rebutjar els plans per a l’establiment d’una Superlliga. Els dos clubs alemanys de la Junta, el Bayern Múnich i el Borussia Dortmund, van compartir exactament la mateixa postura en totes les converses", va explicar.

Aquesta matinada, dotze clubs europeus, entre ells el Reial Madrid, el FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid, van anunciar la fundació d’una Superlliga, que estarà composta per un total de 20 equips. Al projecte també s’han unit els italians Juventus, AC Milà i Inter de Milà i els anglesos Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham i Arsenal.

Prèviament, la UEFA, la Real Federación Española de Fútbol (RFEF), LaLiga, la Federació Anglesa de Futbol (FA), la Premier League, la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Lega Serie A havien criticat el "cínic projecte" de creació de la Superlliga, que segons ells només busca "l’interès propi d’uns quants" en un moment en el qual és imprescindible "la solidaritat", i anunciaven que prendrien "mesurades" si es dugués a terme.

tracking