SEGRE

Front comú del futbol 'tradicional' contra la 'Superlliga'

Front comú del futbol 'tradicional' contra la 'Superlliga'

Front comú del futbol 'tradicional' contra la 'Superlliga'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 'futbol tradicional’, representat en la UEFA, en dirigents governamentals, institucions i clubs, ha aixecat un front comú per frenar l’'huracà Superlliga', que amenaça de canviar l’organització d’un esport que per a molts passarà de tenir un origen humil a ser exclusiu per als clubs més acabalats.

L’anunci de la creació d’una competició semitancada per part de dotze dels millors clubs europeus d’Anglaterra, Espanya i Itàlia, al que es van avançar amb un comunicat l’organisme europeu i les lligues i federacions dels tres països, ha provocat una tremenda convulsió, més que una guerra civil, gairebé nuclear.

Els '12' no han tornat a manifestar-se després de la seua posada en escena, però semblen tenir-ho tot molt clar amb el procés jurídic i competitiu en marxa.

Les reaccions contràries a aquesta Superlliga no han deixat d’aparèixer. La UEFA encapçala, lògicament, el front comú. El seu Comitè Executiu, reunit a Montreux (Suïssa), no ha cedit un àpex i ha acordat seguir endavant amb el nou format de la Lliga de Campions i de les altres competicions continentals que entraran en vigor a la campanya 2024-25.

Independentment de la pretensió d’aquestes entitats de crear una competició gairebé tancada, d’aquí a tres anys el principal torneig europeu comptarà amb 36 equips en comptes dels 32 de l’actualitat.

El president de la UEFA, l’eslovè Aleksander Ceferin, ha estat contundent en assegurar que el projecte de la Superlliga és fruit de "l’avarícia, l’egoisme i el narcisisme d’alguns" i que estudiaran la participació dels jugadors dels clubs implicats en la pròxima Eurocopa.

"Estem avaluant la situació amb el nostre equip jurídic. Encara és aviat perquè ho van anunciar ahir a la nit. Imposarem totes les sancions que puguem com més aviat millor, treure’ls de totes les competicions i prohibir als jugadors participar en les nostres elles", va dir.

En una trobada amb diversos mitjans després de la reunió de Montreux, va assegurar que "la Superlliga s’anava tramant i coent des de fa temps amb gent com a Florentí Pérez i Agnelli" que podien haver parlat amb la seua institució, sempre disposada a ajudar.

"Fa uns dies vam rebre una proposta interessant i van dir que no hi havia res a parlar. Això té a veure amb l’avarícia, l’egoisme i el narcisisme d’alguns," va agregar.

No obstant, Ceferin va deixar la porta oberta per a aquells clubs que vulguin sortir del projecte de la Superlliga i tornar a les competicions de la UEFA, i va destacar el suport rebut per part de la Comissió Europea sobre la postura de la UEFA i la de la FIFA, el president de la qual, Gianni Infantino, el manifestarà aquest dimarts en el Congrés de l’organització

Luis Rubiales, president de la Real Federación Española de Futbol (RFEF) i vicepresident de la UEFA, va assegurar que l’anunci de la Superlliga ha provocat una situació que "requereix el millor de tots els estaments del futbol". A més, va agregar que la UEFA i tot el futbol europeu està més unit que mai.

tracking