SEGRE

FUTBOL INTERNACIONAL

Champions o Superlliga

La UEFA estudia expulsar de l'actual competició Madrid, Chelsea i Manchester City, tres dels impulsors del nou projecte || Amenaça els futbolistes de prohibir-los anar amb les seues seleccions

L’eslovè Aleksander Ceferin, president de la UEFA.

L’eslovè Aleksander Ceferin, president de la UEFA.EFE/EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UEFA estudiarà divendres expulsar de la Lliga de Campions Madrid, Chelsea i Manchester City, tres dels clubs impulsors de la Superlliga, que la matinada de diumenge a dilluns van anunciar la seua fundació. Els tres són semifinalistes i la seua expulsió deixaria el PSG sol en aquesta ronda, per la qual cosa la UEFA podria declarar-lo campió o fins i tot repescar els eliminats Bayern, Dortmund i Porto. “Els clubs han d’anar-se’n i espero que això passi divendres. Hi haurà una reunió extraordinària del comitè executiu, en la qual tinc l’expectativa que els dotze clubs siguin eliminats”, va manifestar ahir Jesper Møller, membre del comitè executiu de la UEFA

Milan, Arsenal, Atlètic, Chelsea, FC Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Reial Madrid i Tottenham són els dotze clubs fundadors d’aquesta Superlliga, que pretén comptar amb vint participants. FIFA i UEFA van mostrar ahir el seu rebuig de la creació d’aquesta competició.

“La FIFA només pot expressar la seua desaprovació a una Lliga separatista europea tancada fora de les estructures futbolístiques internacionals”, va assenyalar l’òrgan rector del futbol mundial. Al seu torn, Aleksander Ceferin es va expressar en els mateixos termes després de la reunió del comitè executiu de la UEFA.

“Imposarem totes les sancions que puguem, fer-los fora de totes les competicions i prohibir als jugadors participar en les nostres competicions”, va dir el president del futbol europeu. El mandatari va assegurar que els futbolistes que competeixin en el torneig “tindran prohibit jugar Mundials i Eurocopes.

No se’ls permetrà jugar per a les seues seleccions”. La UEFA va acordar ahir seguir endavant amb el nou format de la Lliga de Campions, que entrarà en vigor la temporada 2024-25.

“Això té a veure amb l’avarícia, l’egoisme i el narcisisme d’alguns”, va manifestar ahir Ceferin, que va ser especialment dur amb els màxims mandataris dels clubs, com el president del Reial Madrid i primer president de la Superlliga, Florentino Pérez. “La Superlliga s’anava tramant des de fa anys, s’anava coent amb gent com Florentino Pérez i Agnelli.

Podien haver parlat amb nosaltres, estàvem disposats a ajudar. Fa uns dies vam rebre una proposta interessant i van dir que no hi havia res a parlar”, va afegir Ceferin.

El Barça va confirmar ahir que és un dels clubs fundadors de la Superlliga, un acord que es va assolir encara amb Josep Maria Bartomeu com a president. El club blaugrana va expressar la seua “voluntat de buscar solucions”, tant amb la UEFA com amb la FIFA, i evitar una confrontació amb els organismes del futbol europeu i internacional.

JP Morgan aportarà 6.000 milions d’euros

El banc nord-americà JP Morgan va anunciar que aportarà 6.000 milions d’euros a la nova competició a través de European Super League Company, la societat limitada creada per al projecte. La Superlliga calcula ingressar 4.000 milions d’euros per temporada.

Bayern i Dortmund s’hi mostren contraris “La rebutgem tant el Bayern com nosaltres”, va dir ahir el Borussia Dortmund, un dels clubs que s’especulava que podien ser convidats a la Superlliga. El Porto va confirmar que hi va haver “contactes informals”, però que va rebutjar el projecte.

La Lliga condemna la creació del torneig

“La Lliga condemna enèrgicament la proposta anunciada de creació d’una competició europea secessionista i elitista”, va assenyalar ahir l’organisme presidit per Javier Tebas.

El Govern central insta els clubs a dialogar

El Govern va assenyalar ahir que no dona suport a la iniciativa de crear una Superlliga i el ministre José Manuel Rodríguez Uribes va mantenir ahir converses amb UEFA, LaLiga, Federació, Barça, Madrid i Atlètic.

Demanen l’expulsió dels equips italians

Atalanta, Càller i Verona van advocar per excloure Juventus, Milan i Inter de les competicions a Itàlia. A la Sèrie A la ruptura és total, ja que se’ls acusa d’actuar només en favor dels seus interessos particulars.

tracking