SEGRE

La cadena DIR nega tracte de favor de la Generalitat al rebre 2,6 milions

Una de les sales del centre esportiu, que ha canviat de nom aquest mes.

Una de les sales del centre esportiu, que ha canviat de nom aquest mes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de gimnasos DIR va negar haver rebut tracte de favor per obtenir un préstec participatiu de la Generalitat per 2,6 milions d’euros per fer front a la crisi de la Covid-19.

En una entrevista a TV3, el director i fundador de l’empresa, Ramon Canela, va assegurar ahir que “no hi ha hagut cap tipus d’amiguisme” en la concessió del crèdit i va afegir que els requeriments per obtenir-lo van ser molt estrictes. “Ha estat més difícil que tractar amb un banc”, va comentar.

D’altra banda, l’empresari va assenyalar que el grup pot tornar “amb escreix” el préstec, que té un venciment de cinc anys. Canela també va voler deixar clar que el finançament rebut a través de l’empresa pública AvançSA “és un préstec i no una ajuda” i va recordar que, en cas d’impagament, la Generalitat podria entrar a l’accionariat de la companyia. L’ajuda a l’empresa del directiu, que va dirigir la sectorial d’esports de CDC, va ser criticada pels grups de l’oposició al Govern.

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, va demanar ahir que la Generalitat doni “explicacions ràpides”. La CUP va registrar a la mesa del Parlament diverses preguntes dirigides a la conselleria d’Empresa sobre aquesta ajuda de 2,6 milions d’euros. Els comuns, per la seua banda, veuen “tracte de favor” a DIR.

tracking