SEGRE

DEPORTES

Anglaterra se'n va de la Superlliga

City i Chelsea la deixen, els altres 4 clubs anglesos preveuen imitar-los i la competició acabada de crear podria cancel·lar-se || Infantino, president de la FIFA, també va amenaçar els que hi participin

Aficionats del Chelsea van protestar contra la Superlliga abans del partit contra el Brigton.

Aficionats del Chelsea van protestar contra la Superlliga abans del partit contra el Brigton.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Superlliga anunciada diumenge a la nit per dotze dels principals clubs de futbol d’Europa va patir ahir una estocada de mort. El Manchester City va formalitzar l’adeu a la Superlliga europea a penes dos dies després d’haver compromès la seua participació en la nova competició, mentre que el Chelsea també prepara abandonar el projecte, segons informen mitjans britànics.

El City va ser el primer a firmar el seu adeu a la Superlliga. Així ho va confirmar l’entitat citizen en un breu comunicat.

“El Manchester City Football Club pot confirmar que ha promulgat formalment els procediments per retirar-se del grup que desenvolupa plans per a una Superlliga europea”, va indicar..

Però, segons va informar des de TV3, la decisió de sortir del projecte és unànime entre la resta de clubs anglesos, atès que també el Manchester United, l’Arsenal, el Tottenham i el Liverpool tenen decidit abandonar-lo.

Ed Woodward, vicepresident del Manchester United, dimiteix pel rebuig rebut

El president del Madrid diu que la Superlliga és per salvar el futbol “d’un moment crític”

Fins i tot alguns mitjans apuntaven que és qüestió d’hores que també facin marxa enrere els altres sis fundadors, Reial Madrid, Barcelona, Atlètic, Juventus, Inter i Milan, per la qual cosa la competició, amenaçada des de diferents fronts, serà cancel·lada o, com a mínim, ajornada. Aficionats del Chelsea van protestar ahir a Stamford Bridge abans del partit contra el Brighton. I Ed Woodward, vicepresident del Manchester United, va dimitir del càrrec a causa de l’oposició generada.

Abans, Gianni Infantino, president de la FIFA, havia donat ahir suport a la UEFA en la seua guerra amb aquests dotze clubs. “No hi ha cap dubte que la FIFA desaprova fortament aquest nou projecte i els clubs que hi participin hauran d’assumir les conseqüències”, va dir. Clubs com el Bayern Munic o el PSG es van allunyar també del projecte, tot i que no figuraven entre els fundadors.

El president de LaLiga, Javier Tebas, va afirmar que Florentino Pérez “està perdut” i que la Superlliga impulsada per dotze clubs europeus és “la mort del futbol”. “El mes de desembre de l’any passat ja vaig dir que Florentino Peréz estava molt despistat, ara està perdut, ni el futbol està arruïnat com ell diu, ni la Superlliga, que és un dels problemes, pot ser la solució, és la mort del futbol.”

Un jutjat de Madrid protegeix la competició El jutjat mercantil 17 de Madrid va adoptar ahir mesures cautelaríssimes per impedir qualsevol decisió que freni la posada en marxa de la Superlliga. Així, prohibeix a la FIFA, la UEFA i a totes les Federacions o lligues associades “adoptar qualsevol mesura que prohibeixi, restringeixi, limiti o condicioni de qualsevol manera, directament o indirectament, la posada en marxa de la Superlliga”.

Condemna “enèrgica” del Congrés de la UEFA El 45è Congrés Ordinari de la UEFA va condemnar “enèrgicament” els plans d’escissió del projecte de la Superlliga europea de futbol. Les 55 federacions membres van aprovar per unanimitat una declaració en la qual condemnen la declaració de la Superlliga tancada perquè “va en contra del concepte del que és ser europeu: unificat, obert, solidari i amb principis en els valors esportius”. Tebas va ser ratificat per aclamació com a representant de European Leagues al Comitè Executiu de la UEFA.

Guardiola es posiciona en contra malgrat que el City n’és fundador L’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, es va mostrar contrari a la creació de la Superlliga, de la qual el seu club és un dels fundadors. “L’esport no és esport quan la relació entre esforç i èxit, entre esforç i recompensa, no existeix. No és esport una cosa en la qual l’èxit està garantit, i en què no importa si perds”, va dir en roda de premsa.

Florentino diu que no li va costar convèncer Laporta Florentino Pérez va explicar que no li va costar “convèncer” Joan Laporta per tenir el seu en aquest projecte. “Quan parles amb persones responsables, no hi ha volta de full. Ajudarà el Barcelona, que està passant una situació econòmica dolenta. És una persona assenyada i ho va entendre”, va expressar en una entrevista al programa El Chiringuito.

tracking