SEGRE

BÀSQUET EUROLLIGA

El Barça supera el Zenit i està a un pas de disputar la Final Four

Si guanya demà serà a Colònia, on no hi haurà aficionats

Brandon Davis llança a cistella davant de Tarik Black, del Zenit.

Brandon Davis llança a cistella davant de Tarik Black, del Zenit.EFE/EPA/ANATOLY MALTSEV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va capgirar ahir l’eliminatòria de quarts de l’Eurolliga al superar (70-78) el Zenit i demà (19.00) segellarà la classificació per a la Final Four de Colònia si venç una altra vegada a Rússia.

L’equip blaugrana va començar bé (0-6), encara que aviat el Zenit es va posar a mossegar. Dos faltes de Higgins el van deixar fora de l’equació fins al final i va ser un tres de tres en triples de Kuric el que va mantenir el Barça. Els de Jasikevicius van fallar molt sota cèrcols, encara que la tensió es va notar en molts canells. Mirotic tampoc aconseguia entrar en el partit (28-21). Va ser el moment en què va irrompre Davies, amb un parcial de 0-8 que va canviar el guió, de manera menys contundent per Baron (33-34).

Tanmateix, la represa va portar el millor moment de l’equip blaugrana, amb Davies fent mal tant per dins com per l’exterior (42-52). De nou Baron les va endollar perquè la batalla seguís a l’últim quart (51-55), en el qual el Barcelona va ser millor en defensa. Els de Xavi Pascual, carregats de faltes en la lluita amb Davies, van fallar en el moment clau. Higgins i Mirotic van aportar a temps perquè el Barça no cedís la petita renda. No van entrar els últims intents a Pangos i Baron, mentre Calathes va fer més gran Davies per a, fins i tot, un final tranquil.

D’altra banda, l’Eurolliga va anunciar ahir que, seguint les recomanacions de les autoritats alemanyes, la Final Four de Colònia (28-30 de maig) es disputarà sense aficionats a les grades. El CSKA es va convertir ahir en el primer classificat després de guanyar el Fenerbahçe (68-85) en el tercer partit de la sèrie.

tracking