SEGRE

CICLISME GIRO D?ITÀLIA

L'italià Ganna s'enfunda la primera 'maglia rosa' del Giro

Filippo Ganna celebra el triomf en l’estrena del Giro.

Filippo Ganna celebra el triomf en l’estrena del Giro.FABIO FERRARI / LAPRESSE VIA ZUMA / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’italià Filippo Ganna (Ineos-Grenadiers) va complir els pronòstics i ahir es va enfundar la primera maglia rosa de líder del Giro, després d’imposar-se a la contrarellotge de 8,6 quilòmetres pels carrers de Torí. El campió mundial de l’especialitat va ser el més ràpid en l’estrena de la primera gran de la temporada i amb un temps de 8:47 es va adjudicar la primera victòria, amb 10 segons d’avantatge sobre el compatriota Eduardo Affini i 13 sobre el noruec Tobias Foss.

Ganna va volar en la posada en escena del Giro, on va demostrar ser un dels millors de l’especialitat contra el rellotge. Quant als favorits a la general, el millor va ser Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step), que es va quedar a 19 segons de Ganna, però en va esgarrapar 19 a Simon Yates (BikeExchange), 20 a Egan Bernal (Ineos) i 22 a Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo).

Les dos principals cartes estatals, Mikel Landa (Bahrain) i Marc Soler (Movistar), no van tenir una gran actuació en aquesta primera etapa de la ronda. El ciclista català va perdre 42 segons, mentre que el basc en va concedir 49.

Jonathan Castroviejo (Ineos) va ser el millor dels ciclistes estatals, tretzè a quasi mig minut. Avui es disputa la segona etapa d’aquest Giro d’Itàlia, la primera en línia, amb un recorregut de 179 km amb sortida a Stupinigi i arribada a Novara, que hauria de deixar el primer esprint.

tracking