BÀSQUET FASE D?ASCENS A LA LLIGA FEMENINA 2

El CB Lleida, classificat

Guanya l'Hospitalet, suma el segon triomf a la fase interautonòmica i accedeix al torneig estatal || Jugarà per l'ascens a la Lliga Femenina 2 amb el Fundació Asnimo, que també va vèncer

Les jugadores i el cos tècnic del CB Lleida després d’aconseguir la victòria davant de l’Hospitalet.CB LLEIDA

L’Ekke CB Lleida va aconseguir ahir la classificació per a la fase final del Campionat d’Espanya Femení de Primera Divisió al derrotar l’Hospitalet (46-67) i sumar el segon triomf en l’interautòmic, que s’està disputant a Palma. L’equip d’Albert Puig acompanyarà el Fundació Asnimo balear, que també va obtenir la segona victòria al vèncer el Bahía San Agustín (64-39). Els dos equips s’enfrontaran avui (10.00) per la primera posició, encara que ja tenen el bitllet per al torneig d’Alhaurín de la Torre, on es reuniran els vuit millors equips del territori estatal entre els dies 17 i 20. En aquest campionat, sis aconseguiran l’ascens a la Lliga Femenina 2.

La victòria clau d’ahir contra l’Hospitalet es va forjar durant una gran primera meitat. Amb un ritme altíssim, el CB Lleida no va tardar a agafar còmodes avantatges al marcador (3-12), encara que el conjunt barceloní va saber reaccionar abans del final del primer quart (13-19). A base de triples, les lleidatanes van veure com les rivals es ficaven de nou al partit (23-27). Però el CB Lleida els va pagar amb la mateixa moneda. Van començar a entrar els triples, amb una Pilar Comella espectacular. A més, Rous Tous va tornar a mostrar la seua qualitat des de la mitjana distància i les roges van aconseguir arribar al descans amb una màxima renda de 17 punts (25-42).

Sis equips aconseguiran l’ascens al torneig estatal, que es disputarà entre els dies 17 i 20

A la segona meitat, l’Hospitalet va començar a tenir problemes per anotar, fruit dels nervis de veure’s fora del torneig estatal. Comella va seguir amb el seu gran encert des de l’exterior i els avantatges van anar augmentant. Al límit del final del tercer quart, el CB Lleida manava per 21 punts (36-57) i a les cares de les jugadores podia endevinar-se l’alegria de tenir cada cop més a prop l’objectiu. Les barcelonines, tot i que no van abaixar els braços, es van veure completament superades per les lleidatanes, que van seguir castigant el cèrcol rival.

Els últims minuts van servir perquè Puig pogués donar descans a les jugadores més determinants, ja amb el bitllet segellat per a l’històric torneig d’Alhaurín de la Torre.

“Hem tret el nostre millor bàsquet” El tècnic del CB Lleida va assenyalar després de la victòria i la classificació per al Campionat d’Espanya que “divendres no vam acabar de mostrar les nostres armes, però en aquest partit hem estat capaços de treure el nostre millor bàsquet. Era un duel que havíem de guanyar tant sí com no, les jugadores més determinants han estat a l’altura i les rotacions han fet la seua feina. Estem molt satisfets amb la classificació i esperem jugar un bon paper en el tercer partit del torneig”.