SEGRE

AUTOMOBILISME MUNDIAL DE FÓRMULA 1

Pérez guanya en el caos

El líder Verstappen va punxar a falta de quatre voltes, se'n va anar contra el mur i la cursa es va resoldre a una única volta || Hamilton tampoc va puntuar

Sergio Pérez, amb la bandera de Mèxic, celebra la primera victòria amb Red Bull.

Sergio Pérez, amb la bandera de Mèxic, celebra la primera victòria amb Red Bull.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot mexicà Sergio Checo Pérez (Red Bull) va firmar ahir una sorprenent victòria en la boja carrera del Gran Premi de l’Azerbaidjan de Fórmula 1, després que una inoportuna punxada arruïnés la cursa del fins llavors líder Max Verstappen (Red Bull) i que Lewis Hamilton (Mercedes) desaprofités la seua oportunitat en la rellançada, mentre que Fernando Alonso (Alpine) i Carlos Sainz (Ferrari) van acabar sisè i vuitè, respectivament.

Tot va saltar pels aires al circuit urbà de Bakú quan, a falta de quatre voltes, una punxada al pneumàtic posterior esquerre en plena recta va provocar que Verstappen, que havia aconseguit el liderat de la prova a la volta 13, se n’anés contra el mur i s’onegés la bandera roja a la pista. Amb això, va perdre tota opció d’aconseguir el seu tercer triomf del curs i defensar la primera posició al Mundial.

Direcció de Carrera va descartar rellançar la cita darrere del cotxe de seguretat i tots els cotxes van tornar a la graella per afrontar una nova sortida i completar una única volta, que va obrir les opcions per a tothom. Tanmateix, Hamilton, que sortia segon després de Pérez, en lloc de ser conservador per lligar el liderat va buscar avançar-lo i es va passar de frenada, amb la qual cosa es va acomiadar de les seues opcions i va tornar l’alegria a un Verstappen que ho observava tot des de boxs. Hamilton es va quedar sense puntuar pel seu error.

Així, Checo va segellar la primera victòria amb Red Bull, la segona de la seua carrera, al davant de l’alemany Sebastian Vettel, que va donar el primer podi a Aston Martin, i del francès Pierre Gasly (AlphaTauri). Per primera vegada des del Gran Premi d’Àustria del 2018, els Mercedes es van quedar sense pujar el podi.

tracking