SEGRE

RUGBI ESPORT DE BASE

L'Inef Lleida, únic club lleidatà d'aquest esport, inscriu un equip femení en una lliga amb rivals mixtos o masculins

L'Inef Lleida, únic club lleidatà d'aquest esport, inscriu un equip femení de sub-16 i sub-14 en una lliga amb rivals mixtos o masculins || Iniciativa pionera en aquesta disciplina a Catalunya

Les jugadores de l’Inef Lleida Rugbi que competiran la pròxima temporada en una lliga amb equips mixtos i masculins.

Les jugadores de l’Inef Lleida Rugbi que competiran la pròxima temporada en una lliga amb equips mixtos i masculins.GUSTAVO DIBASSON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Club Inef Lleida Rugbi ha inscrit per a la pròxima temporada un equip femení format per jugadores de les categories sub-14 i sub-16 que competirà en una lliga en què els rivals seran masculins o mixtos. Es tracta d’una decisió pionera en el rugbi català, que ha permès els últims anys que a les esmentades categories es pugui jugar en equips mixtos, però des del club lleidatà estan convençuts que no és el context ideal per promocionar el rugbi femení. Segons David Carreras, director de rugbi del CE Inef Lleida, “jugar en equips mixtos genera situacions d’excessiva diferència física que no beneficien ni els nois ni les noies”.

És tant l’interès que augmenti el nombre de fitxes femenines que aquest any la Federació Espanyola de Rugbi i el Consell Superior d’Esports han nomenat diverses promotores de desenvolupament femení en diferents comunitats autònomes i, en el cas de Catalunya, una és la lleidatana Irela Arbonés.

Les campanyes de captació en instituts i col·legis han donat com a resultat 43 noves incorporacions

Des de l’Inef Lleida Rugbi ja estan promocionant des de fa temps l’esport de la pilota ovalada, tant en nois com en noies, i la campanya s’ha estès a centres educatius de Primària.

Una altra de les campanyes promocionals que han fet des de l’únic club lleidatà que practica el rugbi és la de Porta’t una amiga.

El fruit d’aquests esforços són les quaranta-tres noves incorporacions que s’han produït als diferents equips del club, destacant les noies als grups sub-14 i sub-16.

Un cas rara avis en el rugbi català i espanyol, en què la majoria de clubs han experimentat un fort descens en el nombre de jugadors i jugadores, sobretot arran de suspendre’s les competicions l’any passat a causa de la pandèmia.

“Tenint en compte aquesta realitat en l’àrea de formació del club hem pres la decisió que la temporada que ve un equip exclusivament femení jugui la competició de desenvolupament on els equips o bé són mixtos o bé són masculins”, explica Carreras.

“Sabem que serà un gran repte, que haurem de treballar molt per aconseguir noves incorporacions de noies, però estem convençuts que és el camí. Tant de bo altres clubs se sumin a la nostra iniciativa i la federació pugui oferir alternatives més atractives per al desenvolupament del rugbi femení”, conclou Carreras.

tracking