SEGRE

BÀSQUET COMPETICIÓ

El Força Lleida serà d'Or

El club ultima un acord amb el Barcelona per permutar la plaça amb el seu filial i mantenir d'aquesta manera la categoria || Inclourà un conveni de col·laboració per a la cessió de jugadors

L’afició del Força Lleida podrà veure de nou l’equip a LEB Or la temporada vinent.

L’afició del Força Lleida podrà veure de nou l’equip a LEB Or la temporada vinent.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Força Lleida es troba en converses molt avançades amb el FC Barcelona per tancar un acord que li permetrà tornar a competir la pròxima temporada a la Lliga LEB Or. L’acord consistiria en una permuta de places amb el filial blaugrana, a més d’un conveni de col·laboració per a la cessió de jugadors. La informació amb l’esborrany de l’acord ja s’ha fet arribar tant a la Federació Catalana com a l’Espanyola de Bàsquet, segons van explicar fonts pròximes a la federació.

Després del descens esportiu, el Força Lleida aconseguiria d’aquesta manera recuperar via despatxos la seua plaça a la segona categoria del bàsquet espanyol. L’acord consistiria en una permuta de places. El Força Lleida es quedaria la que té ara el Barça B a Or, després del seu ascens i els blaugranes assumirien la dels lleidatans a Plata. De tota manera, fonts de la negociació apunten que la intenció del Barça és que el seu equip B surti a competir a EBA i la de Plata la cedirien, al seu torn, a un altre equip català. El Força Lleida pagaria una quantitat assequible al Barça per la permuta.

El club lleidatà treballa en un projecte ambiciós amb l’objectiu de ser a la zona alta

L’acord, que segons les mateixes fonts ja està negociat i planificat, pendent només de la firma, inclouria un conveni de col·laboració que permetria a l’equip lleidatà comptar amb jugadors blaugrana cedits.

Aquest és primer pas del Força Lleida per tirar endavant el projecte de la temporada vinent, que vol ser ambiciós. Una vegada assegurada la presència de l’equip a LEB Or, el següent pas serà la contractació de l’entrenador. La primera opció continua sent Gerard Encuentra, amb qui s’està negociant, però el club també està parlant amb altres entrenadors. Un cop tancada la contractació del tècnic, serà el moment de començar a moure’s per fitxar jugadors.

Sorteig a Lleida del Campionat d’Espanya Cadet Femení

La sala Jaume Magre de Lleida va acollir ahir el sorteig de la fase final del XXII Campionat d’Espanya de Clubs Cadet Femení, que es disputarà a Lleida del 18 al 24 d’aquest mes. La competició, que reunirà els 32 millors equips estatals, es disputarà en quatre pavellons, Torrefarrera, Barris Nord, Pardinyes i Agnès Gregori.

Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Bàsquet i vicepresident de l’Espanyola va destacar que “el nivell és molt alt” i que un torneig d’aquestes caraterísticas “suposa un impuls per a l’esport femení, que està en un gran moment”.

Els 32 equips queden enquadrats en 8 grups de quatre equips cada un, dels quals A, B, C i D tenen més nivell, per la qual cosa es classifiquen per a la següent fase els tres primers de cada grup, mentre que els equips amb menys nivell són als grups E, F, G i H, dels quals només passa a la següent fase el campió de cada grup. 

La competició, amb 32 equips, es jugarà a Torrefarrera, Barris Nord, Pardinyes i Agnès Gregori

Aril, que va estar acompanyat, entre altres, pel regidor d’Esports Ignasi Amor i el delegat de la Catalana a Lleida, Javi Calles, va destacar que el torneig portarà molta gent a Lleida, “entre 600 i 700 esportistes”, per a un total de 2.500 visitants, comptant els acompanyants i que, “segons dades de la Paeria, el torneig de fa dos anys va suposar un impacte econòmic d’un milió d’euros”.

El torneig comptarà amb espectadors a les grades, “respectant les mesures que en aquell moment hagi dictaminat el Procicat”, va destacar Amor. En principi, cada pavelló podrà comptar amb el cinquanta per cent de l’aforament i l’entrada als recintes serà gratuïta.

L’afició del Força Lleida podrà veure de nou l’equip a LEB Or la temporada vinent.

L’afició del Força Lleida podrà veure de nou l’equip a LEB Or la temporada vinent.POL PUERTAS

tracking