SEGRE

POLIESPORTIU INSTITUCIONS

“Unint projectes sortirien millors esportistes locals”

Joan Segura serà rellevat ben aviat en la representació territorial de l'Esport

Joan Segura.

Joan Segura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El representant territorial de l’Esport Joan Segura, que en pocs dies serà rellevat en el càrrec després del canvi de legislatura, va dir que seria bo per a l’esport lleidatà que “s’unifiquessin projectes perquè així sorgirien millors esportistes”. Segura va posar com a exemple els clubs d’atletisme del Xafatolls i el Lleida UA que, en certes competicions, formen un mateix equip, el Terres de Ponent, amb molt bons resultats.

Segura va fer balanç de la seua gestió i va assenyalar que “han estat sis anys de molts alts i baixos. Moments molt bons com Esport Blanc, que vam començar amb tres o quatre escoles del Pirineu i vam acabar tenint la participació de totes i de més de 2.500 nens”.

Demana més instal·lacions esportives a Lleida perquè creu que “està per explotar turísticament”

“També destacaria el tema dels Jocs Olímpics d’Hivern i el dia a dia de poder ajudar els clubs. Però el tema pressupostari ens ha condicionat una mica, amb el 155 es van retardar molt les subvencions i recentment la pandèmia de la Covid que va paralitzar les competicions. Això últim ha estat el pitjor, encara que al final vam poder ajudar el sector esportiu, a nivell de tot Catalunya, amb dos partides de subvencions de 25 i 15 milions”, va explicar.

Del que se sent més satisfet és que “he trepitjat molt territori, atenent esports majoritaris i minoritaris, i quan no s’ha pogut ajudar amb diners he transmès idees i he intentat crear sinergies i contactes entre entitats i clubs”.

Va destacar “la posada en marxa de l’Inefc a la Seu i el projecte dels Jocs d’Hivern. I una cosa que ha passat desapercebuda. Amb la nova llei podrem subvencionar l’activitat física. O sigui, ja parlem d’esport relacionat amb salut”.

D’altra banda, va advocar per més instal·lacions a Lleida. “Està encara per explotar turísticament en relació amb l’esport. El Pirineu sí que se n’ha adonat, però el pla està per explotar. Podríem optar a una piscina de cinquanta metres o una pista coberta d’atletisme, un millor velòdrom i un canal d’aigües braves a la ciutat. Amb una residència al voltant d’una ciutat esportiva, el pla de Lleida atrauria molta més gent a fer esport”, va concloure.

tracking