BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça accedeix a la final contra el Reial Madrid

Una gran defensa blaugrana doblega un lluitador Tenerife || Gasol brilla amb 15 punts

Calathes intenta anotar davant de Cavanaugh.

Calathes intenta anotar davant de Cavanaugh.EUROPA PRESS

El Barça va doblegar (89-72) ahir a la nit el Lenovo Tenerife en el tercer partit del play-off de semifinals de la Lliga Endesa per citar-se amb el Reial Madrid en la final, que comença ja demà diumenge a la capital espanyola (18.30).

Després de caure a La Laguna, els de Sarunas Jasikevicius van complir davant del caliu del públic, un factor que està resultant clau en els encreuaments pel títol.

Amb 18 punts a dalt a l’últim quart (68-50), el Barça va sentenciar la temporada històrica dels canaris per acudir a una nova final després de la perduda fa tan sols dos setmanes davant de l’Efes a l’Eurolliga.

Davies (14 punts i 21 de valoració), Pau Gasol (15 i 24), Calathes, Higgins i un Mirotic ben entregat en tasques defensives van ser els arguments locals per impedir la gesta dels de Txus Vidorreta. El Lenovo Tenerife, en la seua primera semifinal de Lliga i a la recerca d’un esglaó més, va estar lligat de peus i mans amb la defensa a Huertas i Shermadini, peces clau de la temporada aurinegra.

Amb tot, el xoc va estar igualat a la primera part. Pau Gasol es va apuntar a la festa en el segon quart i els locals van començar a tenir bones rendes (46-37).

La represa va portar el cop del Barça, amb molta defensa provocant les pèrdues i la precipitació en els de Vidorreta. En un altre gran quart de Pau Gasol i entrant en acció Higgins, el Barça va aconseguir la màxima renda de cara a l’últim quart (69-50). Amb un peu a la final, el lleidatà Oriola va tenir els seus primers minuts en molt temps i el Barça serà a la cita amb el Reial Madrid.