SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D?ALEMANYA

Marc Márquez llança un primer avís en els lliures

Va ser el més ràpid a la tanda matinal i després es va reservar i va acabar dotzè

Marc Márquez roda davant d’Aleix Espargaró durant la sessió de lliures a Alemanya.

Marc Márquez roda davant d’Aleix Espargaró durant la sessió de lliures a Alemanya.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portuguès Miguel Oliveira (KTM) va ser ahir el més ràpid en els primers entrenaments lliures del Gran Premi d’Alemanya, en els quals Marc Márquez (Honda) va donar un primer avís de la seua millora amb el millor crono a la tanda del matí. Després, el lleidatà es va reservar i va ser dotzè, just davant del seu germà Àlex (Honda).

No va tardar gaire Marc a ser la referència, ja que a la quarta volta va rodar en 1:21.687, tot just 27 mil·lèsimes de segon més lent que el registre matinal. I va millorar a la següent volta per protagonitzar el registre més ràpid del cap de setmana (1:21.656), encara que seguit per Oliveira, que el va acabar superant a la cinquena volta.

Marc Márquez, amb la mateixa configuració de pneumàtics que va fer servir en l’última cursa que va guanyar en aquest escenari, dur al davant i intermedi al darrere, va sortir després amb els intermedis utilitzats a les dues rodes i no va poder millorar el crono personal, que el va relegar al dotzè lloc. El de Cervera haurà de buscar el bitllet a la Q2 en una FP3 d’avui per a la qual va preferir reservar les seues millors armes.

El portuguès va liderar la jornada davant de Viñales i Quartararo, i Àlex Márquez va acabar sent el 13

En els minuts finals, Takaaki Nakagami va assumir la iniciativa, si bé li va durar poc, ja que Fabio Quartararo, Maverick Viñales i Miguel Oliveira van anar rebaixant els millors temps fins a l'1:20.690 del lusità. Aquest temps li va valer a Oliveira la primera plaça, davant de Quartararo i Viñales.

Àlex Rins va brillar en la seua volta i va tancar el Top 4 davant d’un Pol Espargaró que, tot i dues caigudes, va agafar bones sensacions.

“Noto menys limitacions, però no estic pilotant al meu millor nivell”

Marc Márquez va manifestar després de la sessió que “noto menys limitacions físiques, encara que, sincerament, esperava tenir zero problemes i encara no crec que estigui pilotant al meu millor nivell. Puc gestionar-ho i tinc un bon ritme, però el nostre objectiu és treballar en l’estil de pilotatge”.

El lleidatà va afegir que “he muntat un pneumàtic nou al final perquè he comentat amb l’equip que no sentia que tingués l’energia per fer-ho. Estem treballant per entendre moltes coses de la moto quan funciona bé aquí. El nostre ritme sembla bo, però en aquests moments no és el millor en aquesta pista”, va afirmar.

Per la seua banda, Àlex Márquez va afirmar que “és la primera vegada que sóc aquí amb una MotoGP i l’he gaudit, això és el més important. He pogut jugar amb la moto per intentar millorar les coses, hem de millorar especialment amb el pneumàtic usat i fer un pas endavant. Serà important passar directament a la Q2. Serà difícil perquè tots els pilots estan molt a prop, però és possible aconseguir-ho”.

tracking