SEGRE

OLIMPISME BÀSQUET

Pierre Oriola, a la preselecció per als Jocs

El lleidatà forma part d'una primera llista de divuit jugadors || Pau Gasol, també a l'equip

El lleidatà Pierre Oriola amb el trofeu de campió de la Lliga ACB.

El lleidatà Pierre Oriola amb el trofeu de campió de la Lliga ACB.ACB PHOTO / D. GRAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pierre Oriola, capità del Barça de bàsquet, ha estat inclòs per Sergio Scariolo a la llista de la selecció espanyola per als Jocs Olímpics. El de Tàrrega, de 28 anys, ha entrat en una primera convocatòria de divuit jugadors, de la qual n’hauran de quedar dotze per integrar la llista definitiva.

Si supera el tall, Oriola participarà en els primers Jocs, encara que l’ala pivot lleidatà ja va ser campió al Mundial el 2019 i bronze a l’Eurobàsquet del 2017. L’exjugador del Força Lleida (2012-13) enguany s’ha proclamat campió de la Lliga ACB amb el Barça, el seu segon títol, atès que ja l’havia conquerit amb el València Bàsquet el 2017.

Si finalment va a la cita de Tòquio, Oriola es convertiria en el primer jugador de bàsquet de Lleida a disputar uns Jocs Olímpics.

A la preselecció de Scariolo també hi ha el seu company Pau Gasol, que competirà en els seus cinquens Jocs, en què intentarà afegir una nova medalla a les dues plates (Pequín 2008 i Londres 2012) i un bronze (Rio 2016). També tornen a la llista Sergio Rodríguez, ara a l’Olimpia Milano, i Álex Abrines, del Barça, quatre anys després del seu últim campionat.

S’estrenen en una convocatòria Usman Garuba, del Madrid, i l’aler blaugrana Sergi Martínez. El gruix del grup l’integraran vuit campions del món el 2019: Ricky Rubio (Wolves), Sergio Llull (Madrid), Rudy Fernández (Madrid), Víctor Claver (Barça), Juancho Hernangómez (Wolves), Willy Hernangómez (Pelicans), Marc Gasol (Lakers) i Pierre Oriola (Barça).

La llista la completen cinc jugadors (Alberto Abalde, Carlos Alocén, Darío Brizuela, Sebas Saiz i Xabi López-Aróstegui), que ja van formar part de l’equip a les finestres de classificació per al Mundial i Eurobasket. L’equip es reunirà el divendres 25 a Madrid, on completarà els primers entrenaments abans de disputar els duels de preparació programats.

Tancarà la gira el diumenge 18 de juliol contra Estats Units a Las Vegas, des d’on ja volarà definitivament cap a Tòquio. Els de Scariolo debutaran als Jocs Olímpics el dilluns 26 de juliol contra Japó.

tracking