SEGRE

DEPORTES

Prohibeixen il·luminar d'arc iris l'Allianz Arena

La UEFA cedeix a les pressions i el Barça surt en defensa del col·lectiu LGTBIQ

L’Allianz Arena de Munic, il·luminat amb l’arc de Sant Martí de suport a la comunitat LGTBIQ.

L’Allianz Arena de Munic, il·luminat amb l’arc de Sant Martí de suport a la comunitat LGTBIQ.BAYERN MÚNICH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UEFA va decidir ahir que l’estadi Allianz Arena no podrà il·luminar-se avui amb els colors de l’arc de Sant Martí en el partit entre Alemanya i Hongria de l’Eurocopa, ja que segons l’organisme rector del futbol europeu permetre-ho suposaria un missatge polític. “Atès el context polític d’aquesta sol·licitud específica, un missatge que apunta a una decisió presa pel parlament nacional hongarès, la UEFA ha de rebutjar aquesta sol·licitud”, va assenyalar l’organisme.

L’alcaldia de la capital bavaresa va sol·licitar il·luminar l’estadi amb els colors de l’arc iris en resposta a la llei aprovada per Hongria que restringeix el dret a la informació dels joves sobre l’homosexualitat i la transsexualitat, una iniciativa promoguda pel primer ministre hongarès, l’ultraconservador Viktor Orbán. “Em sembla vergonyós que la UEFA ens prohibeixi donar un senyal d’obertura al món, de tolerància, respecte i solidaritat amb la gran quantitat de persones de la comunitat LGTBIQ”, va dir l’alcalde de Munic, Dieter Reiter.

El FC Barcelona, i jugadors com Antoine Griezmann i Gerard Piqué, van enviar ahir un missatge a favor de la diversitat i en contra de l’homofòbia després de la decisió de la UEFA. “Orgull i respecte”, va publicar el club a les xarxes socials, un missatge retuitejat per Piqué. “Clar que sí, FC Barcelona!”, va contestar el central. Griezmann va publicar una fotografia de l’Allianz Arena il·luminat amb els colors de la bandera LGTBIQ. D’aquesta forma, es van unir a futbolistes com el capità de la selecció alemanya, Manuel Neuer, que es va exposar a una sanció per part de la UEFA per portar els colors de l’arc de Sant Martí al seu braçalet.

La Comissió Europea evita pronunciar-se“No tenim capacitat per demanar a una organització esportiva que llueixi aquests colors”, va manifestar ahir la portaveu de la Comissió Europea, Dana Spinant, hores abans que la presidenta Ursula von der Leyen publiqués un missatge de suport al col·lectiu LGTBIQ. La cap de l’Executiu comunitari va defensar a Twitter que Europa “es basa en la diversitat i el respecte mutu” i és una cosa que “s’aplica a tots els àmbits”, entre aquessts la societat, l’economia i també l’esport”.

Un jugador de l’NFL es declara homosexualCarl Nassib s’ha convertit en el primer jugador de l’NFL de futbol americà que es declara homosexual de forma pública. Després d’admetre que feia temps que meditava la decisió, va expressar que es considera una persona reservada i que sota cap circumstància provava de cridar l’atenció sinó que es tractava de “responsabilitat”. A més, va donar 100.000 dòlars al Projecte Trevor d’intervenció en crisi i prevenció del suïcidi a la comunitat LGTBIQ.

Dembélé haurà de passar finalment pel quiròfanOusmane Dembélé té una desinserció del tendó del bíceps al genoll dret que l’obligarà a passar pel quiròfan, segons van confirmar ahir els serveis mèdics del FC Barcelona. El jugador es va sotmetre ahir a unes proves mèdiques a Barcelona que van confirmar els pitjors auguris.

Encara que el Barça no va informar del temps que Dembélé estarà de baixa, segons el diari L’Équipe, el període de recuperació serà aproximadament de quatre mesos. Dembélé havia participat, sortint des de la banqueta, en els dos primers compromisos de França a l’Eurocopa i es va retirar lesionat en el segon, el que es va disputar dissabte contra Hongria.

L’Allianz Arena de Munic, il·luminat amb l’arc de Sant Martí de suport a la comunitat LGTBIQ.

L’Allianz Arena de Munic, il·luminat amb l’arc de Sant Martí de suport a la comunitat LGTBIQ.BAYERN MÚNICH

tracking