SEGRE

BÀSQUET INSTITUCIONS

El CB Lleida reclama igualtat

Després del seu ascens a LF2 reivindica a la Diputació el dret dels clubs femenins a rebre els mateixos ajuts que els masculins || Joan Talarn posa el club lleidatà com a exemple de talent

Part de l’equip femení del CB Lleida, que ahir va ser rebut per Joan Talarn, president de la Diputació, i diversos diputats.

Part de l’equip femení del CB Lleida, que ahir va ser rebut per Joan Talarn, president de la Diputació, i diversos diputats.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les recepcions de les institucions als clubs que han aconseguit un gran èxit esportiu acostumen a ser simplement formals i protocol·làries. Però ahir, el CB Lleida va aprofitar la recepció de la Diputació per posar en relleu l’esport femení i reivindicar el dret dels clubs femenins a percebre els mateixos ajuts institucionals que els masculins, en els casos en què competeixin en una categoria similar. Institució i club es van emplaçar a la setmana que ve per parlar de l’ajut econòmic que percebrà el CB Lleida després del seu ascens, diumenge passat, a la Lliga Femenina 2.

L’entrenador de l’equip, Albert Puig, va agrair a la Diputació la rebuda, perquè “ens ajuda a fer-nos més visibles” i va recordar la importància que té l’esport femení a les comarques lleidatanes: “En bàsquet, l’equip que està a la categoria més alta és el Cadí la Seu; en futbol, l’AEM; en hoquei estan al mateix nivell Vila-sana i Llista, i ara el CB Lleida està a la mateixa altura que el primer equip masculí de Lleida. Demanem el mateix nivell d’ajuts que es dona als nois”, va reclamar el tècnic. “Ens hem guanyat que se’ns equipari”, va afegir.

Club i institució es reuniran en els propers dies per establir l’ajut econòmic a LF2

Joan Talarn, que va rebre l’equip –encara que algunes jugadores ja han tornat als seus llocs d’origen–, acompanyat del vicepresident Jordi Latorre i els diputats i diputades Jordi Verdú, Helena Martínez, Joan Gilart i Maria Burrel, va posar el CB Lleida com a exemple de la campanya Conreem talent i va dir que “sou la punta de llança del talent lleidatà” i que representaven també l’“orgull de ser de Lleida” i les va felicitar pel seu doble èxit, haver-se proclamat campiones de Catalunya i haver ascendit a la Lliga Femenina 2.

Durant la seua intervenció, el tècnic, Albert Puig, també va recordar que el CB Lleida és un club amateur i que, en les tres fases d’ascens que han hagut de superar, “hem jugat contra clubs amb una estructura cent per cent professional. Nosaltres som un grup d’amics i amigues, que treballa molt i ara hem aconseguit aquest èxit”, va afegir.

Per la seua part, la presidenta del club, Anna Estrada, va recordar que després de l’ascens “les jugadores deien que estaven físicament esgotades”, però va afegir que “amb un resultat espectacular”. Un cop aconseguit l’ascens va admetre que “ara necessitem tota classe d’ajuda, econòmica, de publicitat... Això ja no és un somni, és una realitat. Ha estat una temporada molt dura, però ho hem aconseguit”.

El CB Lleida no ha calculat encara el pressupost que necessita per a la temporada vinent, ja que no sap quins equips integraran el seu grup.

tracking