SEGRE

DEPORTES

Golejada i segons

La selecció espanyola, amb la novetat de Sergio Busquets, derrota Eslovàquia i jugarà contra Croàcia a vuitens || Suècia la priva del liderat en l'afegit

Sergio Busquets, que va tornar a la selecció havent superat la Covid, celebra el segon gol amb Laporte.

Sergio Busquets, que va tornar a la selecció havent superat la Covid, celebra el segon gol amb Laporte.CEZARO DE LUCA / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció espanyola va complir i ahir es va classificar per a vuitens al golejar (0-5) Eslovàquia, però no va evitar acabar segona del grup, per la qual cosa s’enfrontarà a Croàcia dilluns (18.00). El combinat estatal es va treure un pes de sobre. Necessitava guanyar i ho va fer. I a més amb els anhelats gols, malgrat tornar a malgastar un penal.

Luis Enrique va fer canvis en l’onze i la millor notícia va ser la tornada de Busquets. El blaugrana va exercir de far.

Amb el domini, Espanya va trobar aviat les oportunitats per obrir el marcador. Morata i Sarabia van tenir les dos primeres, preludi de la millor, l’innocent penal de Hromada a Koke.

Morata va assumir la responsabilitat, però Dúbravka va endevinar el llançament. El partit es començava a espessir quan Sarabia va llançar un potent xut al travesser.

Dúbravka va intentar enviar la pilota a córner, però va errar i la va ficar a la seua pròpia porteria. Eslovàquia, ofegada en la pressió, no va poder reaccionar i quan buscava el descans va topar amb el 0-2 de Laporte.

Una internada de Jordi Alba i una bona passada a Sarabia van posar el 0-3. Ferran Torres, acabat d’ingressar per Morata, va fer de taló el 0-4 després d’una bona combinació entre Pedri i Sarabia. Un rebot va ajudar per al 0-5, en pròpia porta de Kucka. Luis Enrique va continuar repartint minuts, amb Adama de lateral pels problemes físics d’Azpilicueta, i el marcador ja no es va moure. Sí que ho va fer a Sant Petersburg, amb un gol suec en l’últim sospir del seu partit amb Polònia, que va deixar Espanya segona de grup.

“No ho he passat gens bé tancat 10 dies”“Ho he passat molt malament, perquè no sabia si podia tornar o no. He estat 10 dies ficat a casa. Però el grup és molt fort i això ens ha fet créixer. Ara tot el que vingui ho afrontarem amb aquesta mentalitat”, va manifestar emocionat Busquets després de reaparèixer havent superat la Covid.

“Ja heu vist que ho he celebrat amb ràbia”“Ja heu vist que el gol l’he celebrat amb molta ràbia. És un somni jugar amb aquesta gent i amb aquest equipàs. He gaudit moltíssim”, va dir Laporte, que va voler demostrar les seues ganes per vestir la samarreta de la selecció espanyola després de la polèmica generada amb la seua nacionalització abans del torneig.

El tècnic, amb una samarreta de Naranjito“L’afalac debilita, així que cal treballar més”, va manifestar Luis Enrique vestint després del partit una samarreta de Naranjito, mascota del Mundial del 1982. “Havia dit que estava a punt de destapar-se el cava, doncs s’ha destapat”, va afegir el tècnic de la selecció.

“Luis Enrique hi serà el temps que vulgui”“Per a tothom és important la victòria. Luis Enrique és el gran líder. Li tinc plena confiança i és una gran sort de tenir-lo al costat amb un gran currículum. Estarà aquí el temps que vulgui. Té el màxim nivell”, va manifestar Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola.

Sergio Busquets, que va tornar a la selecció havent superat la Covid, celebra el segon gol amb Laporte.

Sergio Busquets, que va tornar a la selecció havent superat la Covid, celebra el segon gol amb Laporte.CEZARO DE LUCA / DPA

tracking