SEGRE

HOQUEI OK LLIGA

La lleidatana Mar Franci, nova jugadora del Voltregà

S'incorpora al subcampió d'Europa després de dos temporades a l'Igualada

Mar Franci, durant un dels partits d’aquesta passada temporada.

Mar Franci, durant un dels partits d’aquesta passada temporada.CLARA LIAÑEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Mar Franci Jiménez (Bell-lloc, 1-12-1999) jugarà la temporada vinent en un dels equips punters de l’OK Lliga femenina, el Voltregà, després d’estar les dos anteriors campanyes a l’Igualada. El seu nou equip es va proclamar recentment subcampió de la Copa d’Europa femenina d’hoquei, mentre que a l’OK Lliga va finalitzar en la cinquena posició. “Penso que és un pas endavant”, explica Franci, perquè “és un equip referent. Espero continuar millorant com a jugadora”, afegeix la de Bell-lloc, que fitxa per una temporada i que es traslladarà a viure a Sant Hipòlit de Voltregà.

Mar Franci, germana de Pol Franci, jugador que aquesta temporada ha ascendit a l’OK Lliga amb el Manlleu, es va iniciar en l’hoquei patins des de molt petita, jugant al principi a Bell-lloc en equips de nois, ja que no n’hi havia de femenins.

Des d’allà va fer el salt al Vila-sana, club pioner a l’hoquei femení lleidatà i en el qual va contribuir a fer història, ja que va formar part de la plantilla que va ascendir a l’OK Lliga. Franci va jugar les tres primeres temporades amb les del Pla d’Urgell a la màxima categoria abans de fer el seu següent pas esportiu. Es va incorporar a l’Igualada fa dos temporades, aconseguint en la primera l’ascens a l’OK Lliga amb les de l’Anoia i, aquesta passada campanya, van aconseguir l’objectiu de la permanència en la màxima categoria. “Ens va costar, però al final ens vam salvar”, explica.

Franci, que ha acabat la carrera d’Educació Infantil i Gestió Creativa, assegura que li va resultar molt atractiu el projecte esportiu del Voltregà.

“Em van trucar per explicar-me l’equip que volien fer, que els agradaria comptar amb mi i la veritat és que em va semblar un projecte molt atractiu. És un repte nou que em fa molta il·lusió afrontar, perquè és un equip que aspira sempre a estar a dalt de tot”, afegeix Franci. Malgrat que explica que no ha jugat amb cap de les que seran les seues noves companyes al Voltregà, està segura que no li costarà gens adaptar-se al seu nou equip perquè “ja ens coneixem de jugar com a equip rival. En aquest esport, al final ens coneixem totes”, afegeix la lleidatana.

tracking