La UEFA elimina la regla dels gols en camp contrari

Introduïda el 1965, serà substituïda per una pròrroga en totes les competicions

La selecció es va exercitar a Madrid després de guanyar Eslovàquia.

La selecció es va exercitar a Madrid després de guanyar Eslovàquia.EFE/JAVIER LIZÓN

La UEFA va confirmar ahir l’eliminació de la regla dels gols en camp contrari de totes les seues competicions de clubs a partir d’aquesta temporada 2021-22. A partir d’ara, les eliminatòries en les quals els dos equips marquin el mateix nombre de gols en els dos partits no es decidiran pel nombre de gols anotats fora de casa, sinó que es jugarà una pròrroga amb dos períodes de 15 minuts al final del duel de tornada. En cas que els equips marquin el mateix nombre de gols o no en marquin cap durant la pròrroga, els penals determinaran l’equip que es classifica.

La UEFA va destacar que les estadístiques des de mitjans de la dècada dels 70 mostren una clara tendència a la reducció de la diferència entre les victòries a casa i a domicili (del 61-19% al 47-30%) i la mitjana de gols per partit a casa i fora (del 2,02-0,95 al 1,58-1,15) a les competicions masculines, mentre que des de la 2009-10 la mitjana de gols a la Lliga de Campions femenina s’ha mantingut molt estable, amb una mitjana d’1,92 per als locals i 1,6 per als visitants.

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, va manifestar ahir que “la regla dels gols en camp contrari ha estat una part intrínseca de les competicions de la UEFA des que es va introduir el 1965” i que “la seua supressió s’ha debatut en diverses reunions de la UEFA en els últims anys, encara que no hi ha hagut unanimitat”, va afirmar.

Segons Ceferin, “l’impacte de la regla va ara en contra del seu propòsit original, ja que dissuadeix els equips locals, especialment durant els partits d’anada d’una eliminatòria, d’atacar. També es critica la injustícia, especialment a la pròrroga, d’obligar l’equip local a marcar dos vegades quan l’equip visitant ha anotat”.

La selecció espanyola ja prepara els vuitens La selecció espanyola va tornar ahir als entrenaments a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas i va començar a preparar el partit de vuitens de dilluns (18.00) davant de Croàcia. Luis Enrique va suavitzar el treball per als que van ser titulars dimecres i va treballar amb més intensitat amb els que van tenir menys minuts o es van quedar sense jugar.

Laporte, al millor onze de la fase prèvia Aymeric Laporte és l’únic jugador de la selecció espanyola que apareix a l’onze ideal de la fase de grups de l’Eurocopa a través del joc oficial de la UEFA Fantasy Football. La resta de l’equip ideal està format per Donnarumma (Itàlia), Dumfries (Països Baixos), Meunier (Bèlgica), Jarmolenko (Ucraïna), Wijnaldum (Països Baixos), Shaqiri (Suïssa), Forsberg (Suècia), Schick (República Txeca), Cristiano Ronaldo (Portugal) i Depay (Països Baixos).

Detecten 80 positius entre seguidors finesos Les autoritats sanitàries de Finlàndia han detectat 80 positius per Covid entre els aficionats que van ser testats a la frontera en el retorn de Sant Petersburg, on la selecció va disputar dilluns el seu últim partit de l’Eurocopa. Dimarts, més de 3.000 aficionats es van sotmetre a tests PCR.