Itàlia passa a la pròrroga

Va tenir dificultats per eliminar Àustria, a qui el VAR va anul·lar un gol amb 0-0 || Encaixa el primer gol del torneig, però encadena 30 partits sense perdre

Pessina remata l’acció amb què Itàlia va col·locar el 2-0 en el marcador.

Pessina remata l’acció amb què Itàlia va col·locar el 2-0 en el marcador.EFE

Itàlia va certificar ahir la seua presència en els quarts de final de l’Eurocopa al vèncer Àustria (2-1), gràcies als gols de Federico Chiesa i Matteo Pessina, que van decidir l’eliminatòria a la pròrroga, en un xoc disputat a Wembley i que va estar molt lluny de la versió oferta per l’Azzurra fins al moment. Àustria va posar en un compromís els italians, que arribaven al matx sense haver encaixat cap gol. A la segona part, el VAR va anul·lar per fora de joc el que hauria sigut el 0-1 i, també amb 0-0, va descartar penal en una acció molt protestada pels austríacs.

L’equip de Roberto Mancini era una de les seleccions destacades després de la primera fase, amb ple de triomfs, set gols a favor i cap en contra. A més, ja suma 30 partits sense perdre, gairebé tres anys en total.

Així ho ha demostrat en aquesta arrancada. Tanmateix, la tetracampiona del món va semblar a Wembley un equip completament diferent al que es va mostrar a l’Olímpic de Roma les setmanes passades.

Amb prou feines l’onze inicial va presentar un canvi. Un moviment d’entrenador ja que Mancini va decidir deixar Locatelli al banc i va donar entrada a Verratti.

Itàlia no va jugar bé, de fet, va patir en algunes fases davant dels austríacs, que van avisar primer amb un cop de taló a l’aire de Sabitzer. Spinazzola va replicar amb força en una puntada amb l’exterior de la bota i Arnautovic no va tenir por de buscar el gol de volea des de fora de l’àrea.

El duel va ser un intercanvi de cops trepidant. Però els austríacs van ser superiors a la segona part, la qual després de les dos accions polèmiques a l’àrea italiana va acabar 0-0.

Itàlia va marcar als cinc minuts de la pròrroga i allà es va acabar la resistència d’Àustria, que va tornar al partit amb el gol de Kalajdzic (2-1)..

Itàlia es mesurarà a quarts amb el guanyador del Bèlgica-Portugal, que es disputa avui.

Bèlgica i Portugal es mesuren avui a Sevilla Bèlgica i Portugal se citen avui a La Cartuja de Sevilla (21.00/Telecinco) per un bitllet per als quarts de final de l’Eurocopa, un partit en el qual els del balaguerí Robert Martínez busquen fer valer el seu ple en la fase de grups i els lusitans, liderats per un Cristiano Ronaldo que busca un nou rècord internacional, augmentar les seues expectatives per continuar el camí i revalidar el títol. El guanyador s’enfrontarà a quarts amb Itàlia divendres.

Països Baixos busca avui una nova victòria Països Baixos, que sols coneix la victòria al torneig, busca avui al Puskas Arena de Budapest (18.00/Cuatro) el pas a quarts, davant d’una República Txeca que s’encomana al seu davanter Patrik Schick, per donar la sorpresa. El guanyador jugarà dissabte contra Dinamarca.

Dani Olmo rebutja les amenaces a Morata Dani Olmo, davanter de la selecció espanyola, va dir ahir que l’equip accepta “les crítiques, però anar més enllà és passar-se”, amb referència a les amenaces de mort i els insults cap a la seua família que va denunciar Álvaro Morata. “Que se’ns critiqui és una cosa normal; al final, és part del nostre esport i hi estem exposats. Però no estem gens d’acord amb les amenaces”, va afegir.

Espanya, la selecció a què menys rematen La selecció espanyola és, al costat de la d’Itàlia, la que menys rematades ha rebut en la fase de grups, només 9, seguides de Dinamarca amb 11. Itàlia i Anglaterra no van encaixar gols en aquesta fase i Espanya en va rebre només un.

El turc Cüneyt Çakir xiularà Espanya El turc Cüneyt Çakir arbitrarà demà el partit de vuitens de final entre Croàcia i Espanya, a Copenhaguen (18.00).