SEGRE

CICLISME TOUR DE FRANÇA

Pogacar vola a la crono, però Van der Poel resisteix

L'eslovè presenta candidatura || L'espectadora que va provocar la caiguda de dissabte, arrestada

L’eslovè Tadej Pogacar va guanyar amb autoritat la contrarellotge.

L’eslovè Tadej Pogacar va guanyar amb autoritat la contrarellotge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eslovè Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) es va imposar ahir a la contrarellotge individual de la cinquena etapa del Tour de França, disputada entre Changé i Laval sobre 27,2 quilòmetres, i dona un cop sobre la taula d’una general liderada encara per un Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix) que va salvar el mallot groc. Després d’aquesta crono passada per aigua en molts minuts, però sense caigudes per als favorits, el líder segueix sent un Van der Poel que va ser cinquè amb una enorme crono i només va cedir 31 segons, i ara en té 8 de marge sobre Pogacar, segon a la general, i 30 sobre Van Aert, que és tercer.

Pogacar va ser el millor, amb el seu mallot blanc de millor jove de la cursa i va confirmar que aviat pot canviar-lo pel groc de líder. Sense macadures ni lesions a curar, va posar molts minuts entre els seus rivals en una jornada en què va superar també els millors especialistes.

Es va exhibir en l’última crono del Tour del 2020 per superar el seu compatriota Primoz Roglic (Jumbo-Visma) i obtenir el primer calaix del podi final a París. Aquesta vegada, sense tant premi, va volar sense igual per dir que la seua vigència com a campió pot tenir llarg recorregut.

I és que li va avançar 44 segons Roglic, molt malmès després de les caigudes, i va treure un avantatge d’1:18 a altres rivals com Geraint Thomas, també macat, o 1:44 a Richard Carapaz, els dos de l’INEOS Grenadiers. Pogacar no va tenir rival, tampoc entre els grans especialistes.

Va guanyar l’etapa superant en 19 segons el suís Stefan Küng (Groupama-FDJ), amb 27 segons de marge sobre Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) i 30 sobre un Wout van Aert (Jumbo-Visma) que va anar de més a menys..

D’altra banda, l’espectadora que va provocar amb una pancarta la caiguda massiva a la primera etapa ha estat detinguda per la policia francesa. Segons l’RTL, la sospitosa hauria estat arrestada i posada a disposició de les autoritats a Landerneau, i s’enfronta a una investigació formal per un possible delicte de danys, processable a França amb un any de presó i una multa d’uns 15.000 euros.

tracking