SEGRE

OLIMPISME

Maialen Chourraut, medalla de plata en k1

Maialen Chourraut, medalla de plata en k1

Maialen Chourraut, medalla de plata en k1

Maialen Chourraut, medalla de plata en k1EFE/ Enric Fontcuberta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La palista basca Maialen Chourraut, que va residir durant 15 anys a La Seu d’Urgell, ha conquerit la medalla de plata en la prova de K1 eslàlom en els Jocs Olímpics de Tòquio, un resultat que li dona la seua tercera medalla olímpica i que suposa la tercera per a Espanya en aquests Jocs.

La guipuscoana, que havia accedit amb el setè millor temps a la final en la qual es va proclamar campiona en Riu 2016, es va posicionar primera a la taula de temps, amb un crono de 106.63, després d’una baixada neta, amb algun contratemps però sense penalitzacions.

Amb encara sis participants per actuar en el Centre d’Eslàlom de Kasai, la de Lasarte-Oria, de 38 anys i número set del rànquing mundial, va haver d’esperar als resultats dels seus rivals per saber si allotjava opcions de presea.

Ni la britànica Kimberley Woods, ni la fins ara subcampiona olímpica, la neozelandesa Luuka Jones, ni la italiana Stefanie Horn van aconseguir desbancar-la del cim, però sí l’alemanya Ricarda Funk.

Tanmateix, la mala baixada de l’eslovaca Eliska Mintalova li va donar directament la medalla, i els dos errors de la favorita, l’australiana Jessica Fox, plata a Londres i bronze en Riu, li van permetre aconseguir la plata. D’aquesta manera, Chourraut suma tercera medalla en Jocs, després del bronze de Londres 2012 i l’or de Riu 2016.

Chourraut va declarar que el resultat suposa per a ella un "objectiu complert i més que compliment" i va tenir un record afectuós per a la seua filla Anne.

"Aupa, Anne, i a tots els amics, tota la família que està amb ella, donant-li suport a ella també, perquè és dur estar a tants quilòmetres," va comentar la subcampiona olímpica instants després d’aconseguir la seua tercera medalla olímpica consecutiva, després del bronze de Londres 2012 i l’or de Riu 2016.

La guipuscoana va reconèixer que ha "patit bastant aquests anys" per arribar en les millors condicions a la defensa del seu títol a Tòquio. "Però bo, objectiu complert i més que compliment. No m’ho crec, no m’ho crec", va comentar.

És la tercera medalla de la delegació espanyola a Tòquio 2020 després de la plata d’Adriana Cerezo en taekwondo i el bronze de David Valero en bicicleta de muntanya.

tracking