BÀSQUET PRETEMPORADA

El Força Lleida d'Encuentra s'estrena amb victòria

Malgrat les baixes i absències guanya a la pista del Valls el primer amistós (69-78)

Jugadors de l’ICG Força Lleida defensen una acció en atac, ahir a Valls.

Jugadors de l’ICG Força Lleida defensen una acció en atac, ahir a Valls.FABIÁN ACIDRES/DIARI DE TARRAGONA

El nou ICG Força Lleida de Gerard Encuentra es va estrenar ahir a Valls amb victòria (69-78). Davant d’un rival de Lliga EBA i amb baixes i absències, ja que a la plantilla li falten encara dos pivots, l’equip lleidatà va poder posar en pràctica la feina feta després de la primera setmana i mitja de pretemporada. L’equip tenia les baixes d’Ignacio Rosa, per lesió, i la de Branco Badio, que està disputant l’AfroBasket amb Senegal.

El CB Valls, més rodat aquesta pretemporada, va començar el partit amb més ritme i aconseguint els primers avantatges, poc significatius.

Així, al final del primer quart es va arribar amb avantatge local (19-17). L’ICG Força Lleida va començar a imposar la qualitat dels seus jugadors al segon quart, de la mà de Michael Carrera.

Un triple de Juani Marcos va situar l’avantatge lleidatà per sobre dels deu punts (26-37) a falta de 2:32 per al descans, al qual es va arribar amb un resultat de 30-39..

Semblava que el duel anava a trencar-se a favor dels d’Encuentra, però el Valls no es rendia, tot i que el marge era encara còmode per als lleidatans, que al final del tercer quart guanyaven 46-57. L’últim quart va començar a passar factura física a l’ICG i, a falta de 7:19, l’electrònic es va ajustar (55-59).

Però els lleidatans es van recuperar per aconseguir un avantatge màxim de 14 punts (59-73) a falta de 3:12 per al final del partit.

La victòria ja no va perillar i, amb el 69-78 definitiu, els lleidatans certificaven el triomf en el seu primer matx. El pròxim serà diumenge que ve a Osca.

Després del partit, Gerard Encuentra va explicar que “ha estat un encontre típic de pretemporada, amb un rival dos categories inferior, però aquesta diferència a hores d’ara és irreal perquè nosaltres hem jugat amb alguns de LEB Plata”.

Va afegir que “em quedo amb les coses positives que hem fet, encara que també hem comès molts errors greus que ens han de servir per treballar molt més. Però l’equip ha fet un gran esforç” i va recordar que “hem jugat sense pivots, la qual cosa fa que pateixis molt en el rebot. Però ha estat una bona primera prova. Tot i que està clar que ens queda moltíssima feina per fer, a més que a l’equip encara li falten peces”.