Estrena triomfal

El Cadí inaugura la Lliga a la pista de l'Estudiantes amb una treballada victòria, remuntant 13 punts de desavantatge || La defensa a la segona meitat va ser determinant per guanyar

Laura Peña s’eleva per buscar la passada a una companya.

Laura Peña s’eleva per buscar la passada a una companya.ÁREA 11

El Cadí la Seu va inaugurar ahir el curs amb una treballada i emocionant victòria a la pista de l’Estudiantes, que tenia el partit encarrilat abans de l’últim quart. Tanmateix, les de l’Alt Urgell no van deixar mai de creure en el triomf, van remuntar i es van adjudicar l’estrena per un ajustat 78-81. La intensa defensa a la segona meitat i l’aportació de jugadores com Etxarri i Peña (40 punts entre les dos) va ser determinant.

El duel va començar amb un ritme trepidant i amb una Peña estel·lar, autora de 10 dels primers 12 punts (10-12), inclosos dos triples. El joc exterior era una de les millors armes de l’equip de Bernat Canut, davant un rival molt físic. Raventós, amb el tercer triple del Cadí, va establir una màxima renda de 6 punts (14-20), però l’Estudiantes també tenia perill en el triple.

Un parcial de 8-0 per a les madrilenyes va tancar el primer quart, en el qual cap dels dos equips va mostrar fatiga. Les locals van seguir castigant les lleidatanes i un triple d’Espín va establir una màxima diferència de 7 punts (31-24). El Cadí estava patint molt a la pintura i, quan va començar a baixar el nivell d’encert des de l’exterior, ho va pagar car. Canut va aturar el partit per primera vegada a falta de 5:32 per arribar al descans (33-27).

Un altre triple de Fingall va elevar la màxima renda local fins als 9 punts. Les urgellenques van reaccionar, però una falta antiesportiva de Strautmane va frenar la progressió. Canut va posar les seues dos bases a la pista per intentar controlar el ritme, però l’Estudiantes va mantenir còmodes rendes (42-34).

El conjunt madrileny, amb molta sort, va tancar el segon parcial amb mitja victòria a la butxaca, ja que va elevar la diferència fins als 11 punts després d’un tir sobre la botzina de Diallo (47-36). L’únic encert de Gretter en tot el duel va suposar una renda de 13 punts tot just començar la segona meitat, però va ser llavors quan el Cadí va començar a treballar en defensa, buscant més les interiors com Tunstull i Lukakovicova.

A poc a poc, les lleidatanes van anar guanyant terreny i un triple de l’eslovaca contra tauler va deixar la diferència en 5 punts (55-50). La reacció de les locals no va tardar a arribar, amb un altre triple d’Ortiz, que va frenar el Cadí. L’Estudiantes no estava disposat a donar marge a la sorpresa i va treure la seua millor versió per arribar al final del tercer quart amb una còmoda diferència de 9 punts (65-56).

Semblava que al Cadí la Seu se li acabarien les piles, però quedava un món per jugar-se a Magariños.

Etxarri i Peña van ser les més destacades, en anotar 40 punts, encara que Tunstull va encertar en el tir decisiu del partit

Ortego, tècnic de les madrilenyes, es va adonar molt ràpid que les coses no pintaven bé, que les urgellenques estaven portant el partit al seu terreny, i va demanar temps mort amb poc més d’un minut disputat. Un parcial de 0-6 (65-62) culminat amb un triple de Strautmane va posar el Cadí de ple en la lluita per la victòria.

L’Estudiantes no podia creure que estigués a punt d’escapar-se-li una còmoda victòria, gairebé celebrada per la grada. Pivec, una altra de les destacades, va deixar en només dos punts el desavantatge, Etxarri va empatar i Peña va capgirar l’electrònic a falta de 4:39 per al final (69-71).

Carter va acabar traient la seua millor versió i la seua agressivitat, amb un triple que va fer molt mal, però Etxarri també estava de dolç. La navarresa va mantenir les lleidatanes en la lluita, amb encerts de molta qualitat. Amb el 78-79 d’Etxarri, l’Estudiantes va perdre la pilota en atac. Faltaven 26.6 segons i el Cadí va buscar amb insistència rebre una falta.

Tanmateix, la pilota va arribar a Tunstull, que va deixar el 78-81 a falta de 4.1 segons. Temps mort d’Ortego i de Canut, que van ajustar la defensa per a l’última jugada. L’Estudiantes va buscar una jugadora per a un triple a la desesperada, però Gretter va perdre la pilota davant de Raventós, que va llançar la pilota cap a camp contrari. El triomf, el primer de la temporada a la Lliga Femenina, se n’anava a la Seu.

“Havíem de ser molt més dures en defensa”

El tècnic del Cadí, Bernat Canut, va manifestar després del partit que “estem molt satisfets amb aquesta victòria. Hem patit molt en defensa durant la primera meitat i en atac no estàvem gens malament. Tanmateix, sabíem que aquí no podíem jugar-nos el partit a 90 punts. Havíem de canviar la consistència i la duresa en defensa. Això et dona confiança, vas retallant punts i t’envalenteixes”. Sobre la reacció de les seues jugadores, Canut va manifestar que “la Lliga estarà molt igualada i havíem de ser molt dures físicament i mentalment, continuar creient en el triomf en els últims minuts. Estem molt contents amb aquesta reacció, però això no ha fet més que començar. Ara toca descansar el que puguem i a començar a pensar en el matx de dimecres contra el Saragossa”, va afegir.