El Cadí supera l'Araski, suma la cinquena victòria consecutiva i continua dalt de tot de la taula

El Cadí supera l'Araski, suma la cinquena victòria consecutiva i continua dalt de tot de la taula || Brillant primera part de les lleidatanes, que esborren de la pista el rival

Els jugadors blaugrana celebren el primer gol davant del Girona.

Els jugadors blaugrana celebren el primer gol davant del Girona.EFE

El Cadí continua imparable en l’arrancada de la temporada i ahir va sumar la cinquena victòria consecutiva al superar l’Araski (68-81), permetent a les lleidatanes ser líders una jornada més.

Una brillant primera meitat de l’equip de Bernat Canut va deixar KO les vitorianes, que no van ser capaces de lluitar pel triomf malgrat que van intentar imposar el seu físic. Les de l’Alt Urgell van posar les bases de la victòria a Mendizorrotza amb una espectacular sortida, amb una Irati Etxarri imperial.

En l’equador del primer quart, el Cadí es va col·locar amb 11 punts de diferència (2-13).

Les basques van intentar tirar d’individualitats i un escàs encert des de la línia exterior, cosa amb què no en van tenir prou per entrar de nou en el matx. Urieta es va veure obligada a demanar el primer temps mort després del 7-18 d’Etxarri.

Tunstull va augmentar el marge i va ser llavors quan les locals van reaccionar, gràcies a una enorme Dongue.

Tanmateix, el Cadí va aconseguir marxar al final del primer quart amb un 14-24, amb 12 punts d’Etxarri, que continua trucant a les portes de la selecció. Després d’un petit intent de l’Araski de reduir diferències, va aparèixer l’encert de Raventós des de la línia de tres.

Etxarri va continuar castigant el cèrcol rival i Strautmane va obligar l’entrenadora local a aturar de nou el duel amb el 23-38.

El vendaval de joc de les lleidatanes era imparable i Tunstull va establir la màxima diferència de 18 punts (27-45). Les vitorianes amb prou feines resistien i només Dongue va donar mostres de baralla.

La moçambiquesa i Atkinson van aconseguir reduir lleugerament el marge abans d’assolir el temps de descans (32-47).

Tanmateix, el Cadí donava mostres de voler-ne més i sabia quin era el pla per a la segona meitat.

Dos triples de Dongue i Pivec van obrir el tercer acte, amb uns primers minuts d’intercanvi de cops que només beneficiaven el Cadí.

Un parell d’accions de Tunstull van provocar que la màxima diferència augmentés fins als 19 punts (39-58), per a desesperació d’Urieta. Dongue i Zec, amb dos triples, van evitar l’ensorrament de les vitorianes, que es van resistir a abaixar els braços davant la superioritat de les visitants.

En uns minuts de poc encert, el Cadí va encaixar un parcial de 10-3 que va donar esperança a l’Araski (49-61).

Però quan el públic va començar a empènyer cap a la remuntada, va aparèixer de nou Irati Etxarri. Quatre punts de la jugadora navarresa van permetre al conjunt de Canut entrar a l’últim quart amb un còmode 51-65.

L’Araski semblava donar un ensurt a les lleidatanes en l’arrancada dels deu minuts decisius.

Dos triples seguits d’Alonso i Agirre van col·locar el 59-67 en el lluminós, les locals van baixar dels 10 punts de desavantatge i el tècnic lleidatà va demanar temps a falta de 8:12. Semblava que al Cadí començava a faltar-li gasolina, però va ser el torn de Pivec.

La nord-americana va anotar un triple i Peña es va unir a la festa amb els seus primers tres punts.

El 61-75 de Tunstull a falta de 2:58 va provocar un nou temps mort de les locals. L’Araski havia d’esgotar totes les opcions, però les basques també començaven a notar el cansament, especialment jugadores determinants com Dongue i Atkinson.

Quatre punts consecutius de les vitorianes van tornar a posar certa emoció, però Laura Peña es va encarregar de sentenciar.

. Dos triples consecutius de la base van establir el 65-81 i el duel va anar apagant-se.

Atkinson va aportar el seu últim punt des de la línia de tirs lliures i Agirre va tancar el marcador gairebé sobre la botzina, anotant el definitiu 68-81, que va fer esclatar d’alegria la banqueta de l’Alt Urgell.

La setmana passada, el Cadí va firmar la millor arrancada de la seua història al guanyar l’Ensino al Palau i sumar la quarta victòria consecutiva. A Mendizorrotza, les jugadores de Canut van escriure un nou capítol d’aquest somni, amb el cinquè triomf seguit i el tercer a domicili.

El següent matx per a les lleidatanes serà dissabte 23 (20.45) al Palau davant del Girona, un derbi català de la Lliga Femenina que en altres circumstàncies decantaria el favoritisme cap al costat de les visitants.

Però el Cadí està disposat a augmentar la històrica ratxa i derrotar les gironines com a la Lliga Catalana Femenina.

La navarresa continua trucant a les portes de la selecció anotant 21 punts, 12 durant el primer quart

Pel que fa l’aparició de diverses jugadores en moments clau, Canut va dir que “estem fent un joc molt coral i no ens centrem en les individualitats. Etxarri continua anotant molts punts, però és fruit del treball de les companyes. L’important és que totes les jugadores estan aportant molt a l’equip”.

“Era important lluitar davant d’un equip tan físic”

El tècnic del Cadí, Bernat Canut, va assenyalar després del triomf que “hem fet un enorme treball, del primer a l’últim minut. L’equip era conscient que necessitàvem lluitar molt contra un equip molt físic. Hem defensat molt bé jugadores clau com Dongue i Atkinson, i en atac hem estat molt intel·ligents”, va afegir l’entrenador.

Jewel Tunstull intenta superar la pressió d’Arrate Agirre.

Jewel Tunstull intenta superar la pressió d’Arrate Agirre.ÁREA 11

Les jugadores de l’AEM al celebrar la victòria amb el Reial Oviedo a la gespa després del partit.JORDI ECHEVARRÍA