SEGRE

DEPORTES

El Barça segueix viu a Europa

Amb un gol de Piqué a la primera part, el primer del Barça en tota la Champions, n'hi va haver prou per aconseguir els primers tres punts i mantenir opcions de ser a vuitens || El Bayern dona un cop de mà golejant el Benfica, al qual ara tenen a un punt

Així va intentar marcar Ansu al poc de sortir al camp.

Així va intentar marcar Ansu al poc de sortir al camp.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va recuperar l’alè a la Lliga de Campions després de derrotar ahir el Dinamo Kíev (1-0), a la tercera jornada de la fase de grups, gràcies a un únic gol de Gerard Piqué, que dona aire als blaugranes amb el primer triomf d’aquesta temporada a la màxima competició continental i quan falten quatre dies per al clàssic. L’equip de Ronald Koeman no va estar fi, ni brillant. Ni tan sols va gaudir de la tranquil·litat a la qual convidava el rival, però sí que va inflar el globus gràcies a un gol de Piqué, el primer des que va començar la competició continental, una cosa inèdita en la història del club.

I d’això en sap una estona el central blaugrana, que va rematar una centrada mesurada de Jordi Alba com si fos un 9 nat, acostumat a viure a l’àrea que no li correspon. Això va ser el millor d’un Barça que va dominar, va generar ocasions però no va poder plasmar-ho en el marcador. Tota la nit es va estar mig tement alguna cosa, la renda era molt curta i els blaugranes es jugaven la vida a Europa

Els blaugranes no van donar símptomes de millora i van mostrar un joc molt pobre i poc efectiu

El Barça va ser molt superior al jove equip de Lucescu, incapaç de posar en un compromís Ter Stegen, però que va aconseguir mantenir-se amb opcions de puntuar al Camp Nou fins al final i que va anar guanyant en confiança a mesura que l’esquadra barcelonista, mancada d’espurna i de recursos, es va deixar envair pel tedi fins a encomanar l’afició.

Koeman va tornar a apostar per Dest d’extrem dret al 4-3-3 que havia provat amb èxit contra el València, però aquesta vegada el nord-americà va comptar com a companys al trident ofensiu amb Memphis i Luuk de Jong en lloc d’Ansu Fati, potser reservat per al clàssic de diumenge, una alineació molt diferent respecte a l’últim partit de lliga.Tot i així, el jugador cedit pel Sevilla va tenir dos ocasions per avançar el seu equip al primer temps. Primer, va rematar de cap la pilota inexplicablement fora quan estava sol davant Busxan en un llançament de falta botat per Memphis. I poc després, el porter del Dinamo va volar cap al pal esquerre per desviar una rematada intencionada des de la frontal del davanter neerlandès.Dest també va tenir un parell d’oportunitats clares per batre el conjunt ucraïnès: una rematada de cap molt forçada a la primera jugada del partit i un tret a boca de canó que Busxan va tapar per impedir el gol.

Gairebé totes aquestes jugades de gol van tenir origen a les botes de Jordi Alba, que va oferir unes centrades des de la banda esquerra que es van convertir pràcticament en l’únic recurs del Barça per fabricar una mica de futbol abans del descans.Ja passava mitja hora de partit i Koeman començava a perdre la paciència davant la falta de punteria dels seus jugadors. Necessitava reactivar un equip que jugava amb molta lentitud i va mirar cap a la banqueta. Així que va cridar a escalfar Ansu Fati i Coutinho davant de la joia del Camp Nou.

Però a penes havien començat a córrer els dos a la banda quan apareixia Piqué per rematar tirant-se a terra i connectant violentament amb la dreta una altra centrada d’Alba al fons de la xarxa.Això va permetre als blaugranes anar-se’n amb avantatge al descans davant d’un jove Dinamo massa exigit en el joc per alt, que es passava el duel empetitint pilotes per mantenir-se a la superfície i que era incapaç d’atansar-se amb perill, ni tan sols tímidament, a la porteria local. Koeman va donar entrada després del descans a Ansu Fati per Luuk de Jong i a Coutinho per Mingueza, i va endarrerir Dest al lateral. El Barça ja tenia al camp els seus dos millors homes contra el València, però només es va notar al principi de la segona meitat.

Ansu, un d’aquests pocs jugadors que semblen tocats per una vareta màgica, va crear del no-res la primera jugada de perill del conjunt blaugrana després de la represa. L’hispanoguineà va pressionar la sortida de Busxan forçant un error en el control del porter que acabaria amb la pilota a les botes de Memphis. Aquest, regirant-se des de terra, l’hi cedia al nou 10 del Barça, que intentaria batre el porter del Dinamo en una acció acrobàtica, d’esquena al marc, que no trobava la porta visitant.

Una acció que el mateix Koeman li va recriminar des de la banda, ja que el del planter no va veure que de cara venia un company que hauria tingut una rematada neta a porteria. Coutinho també ho provaria en un parell de trets alts, però aquí es va acabar el cabal ofensiu local al segon temps. El conjunt ucraïnès, cada vegada més ben col·locat al camp, ho va intentar fins al final i va fer recular en diverses transicions ràpides el Barcelona.

Tanmateix, no va arribar a disparar entre els tres pals en tot el matx, amb una defensa blaugrana més seriosa aquesta vegada i que no va deixar gaires fissures. Només un forcejament de Lenglet sobre Harmaix va ser reclamat pel Dinamo com a penal. L’àrbitre ni tan sols va consultar l’acció al VAR i els minuts van anar passant sense pena ni glòria.Això va salvar el Barça, que no va acabar demanant l’hora, però sí xiulat per part del Camp Nou, que veia un equip no ho aconseguia matar el duel.

Va debutar a la Champions el Kun Agüero, el gran ovacionat de la tarda –amb una altra pobra entrada al Camp Nou, uns 46.000 espectadors– però res va modificar aquest 1-0 que és vital per als culers, renascuts amb aquests tres punts que el fiquen en la lluita per la classificació per als vuitens, que va veure una mica més aplanada gràcies a la golejada del Bayern sobre el Benfica, que el deixa a un punt dels lusitans.

Koeman, sense complexos: “Aquest Barça és capaç de vèncer el Madrid”

Ronald Koeman no va tenir objeccions a reconèixer després del partit que el seu equip “és capaç de guanyar el Reial Madrid” diumenge vinent, encara que va admetre que no estava content “per l’efectivitat” que “li va faltar” als seus. Segons ell, “un resultat normal hauria estat un 3-0 o 4-0”.

Va dir que entén “que el públic se’n vagi molest amb l’equip perquè” ell també pensa així. “El Barça en un partit com el d’avui, amb les oportunitats que hem creat, ha de marcar més”, va afegir, i va insistir: “No es pot perdonar tant, ens jugàvem la vida en el partit i no podem perdonar tant”.

El nou format de la Superlliga seria obert i sense clubs “fixos”

Poques hores després que l’Advocacia de l’Estat fes arribar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea un document relatiu a la Superlliga, s’ha filtrat un altre document en què es detalla un nou estatut de fundació de la competició. El principal canvi, en contraposició a un dels punts que més controvèrsia van generar, és que “serà una competició oberta a tots els clubs europeus en què no hi haurà membres permanents ni places fixes”.

D’aquesta manera, els equips “fundadors” ja no jugarien sempre per “dret” i tots hauran de guanyar-se la plaça per mèrits.

Piqué, el defensa més golejador de la història

Gerard Piqué va marcar ahir el gol número 16 a la Champions League de la seua carrera, i va superar així els 15 de l’exmadridista Sergio Ramos i igualar un altre ex del Madrid, Roberto Carlos, al primer lloc del rànquing de defenses més golejadors a la competició europea.

Ansu Fati renova per cinc temporades

Tot just acabar el partit contra el Dinamo de Kíev, el Barcelona va anunciar la renovació d’Ansu Fati per cinc temporades, fins al 2027, amb una clàusula de rescissió de 1.000 milions.

L’acte de formalització de l’acord serà avui a les 12.00 amb Laporta.

Així va intentar marcar Ansu al poc de sortir al camp.

Així va intentar marcar Ansu al poc de sortir al camp.EUROPA PRESS

tracking