SEGRE

MOTOCICLISME GRAN PREMI D'EMÍLIA-ROMANYA

Bagnaia firma la pole i Marc Márquez és setè

El lleidatà va tenir un ensurt a l'escalfament al fer-li la moto un gir estrany

Marc Márquez ahir durant la sessió d’entrenaments.

Marc Márquez ahir durant la sessió d’entrenaments.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) sortirà avui a la tercera fila, al classificar-se ahir en setena posició, al Gran Premi d’Emília Romanya de MotoGP que es disputarà al circuit Marco Simoncelli de Misano Adriatico. Per la seua part, l’italià Francesco Pecco Bagnaia (Ducati Desmosedici GP21) va sumar la quarta pole position consecutiva, cosa que complica considerablement l’objectiu del francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) de proclamar-se avui matemàticament campió del món. La jornada va servir perquè tots els pilots poguessin calibrar les opcions i la possibilitat de muntar pneumàtics de sec slicks per disputar les dos classificacions.

L’augment del ritme al muntar pneumàtics de sec va propiciar alguna caiguda ja que quan els pilots sortien del carril sec i amb els pneumàtics treballant a una temperatura poc adequada, l’accident era gairebé inevitable.No va començar gaire bé la segona classificació per a Marc Márquez, a qui la Repsol Honda li va fer un gir estrany a la volta d’escalfament, però que va controlar. El seu germà Àlex va acabar catorzè.A Moto2 la pole va ser per al britànic Sam Lowes (Kalex) i a Moto3, per a l’italià Niccolo Antonelli (KTM). A Moto2, Xavier Vierge (Kalex) va tenir una caiguda que li va impedir finalitzar la sessió i a punt va estar de veure’s involucrat en un accident més greu al caure al mateix punt el seu company d’equip, el britànic Jake Dixon.

“No estic preparat encara per lluitar pel podi”

Marc Márquez va reconèixer que encara no està “preparat per lluitar pel podi, tot i que intentarem estar al club dels cinc primers”. El de Cervera va dir que «he perdut una oportunitat ja que sempre en aquestes condicions arrisques i, per a riscos, quan no tens prou velocitat, has d’arriscar i llavors pot sortir que aprofitis l’oportunitat per ser quart o cinquè, o fins i tot tercer, o pot ser que caiguis. Hem arriscat i la veritat és que no em sentia, però bé, he pensat “ho provo”, i he caigut», va assenyalar el pilot de Repsol Honda.A l’explicar la caiguda del seu germà Àlex i l’ensurt que va tenir a la segona classificació, el Marc va destacar que “ha estat una caiguda molt diferent de com vaig caure a Assen o a l’ensurt que he tingut o la caiguda d’Àlex, perquè a Assen va ser accelerant i aquí ha estat sense accelerar i sense fre, pràcticament entrant”.Pel que fa a la salvada i la recuperació, Márquez va aclarir que li hauria agradat «que hagués estat una salvada que es tanca de davant i amb la força del colze aixeques la moto, perquè allà sí que seria significativa l’evolució o la recuperació –del braç–, però ha estat una salvada una miqueta de “se’n va” i he caigut a sobre de la moto, com hauria pogut caure a fora, però sí que he fet força amb el braç i el braç, lleugerament, però va millorant», va concloure el pilot lleidatà.

tracking