Cau el campió

El Lleida Llista comença amb una derrota la defensa del títol continental que ha guanyat les tres últimes edicions || Els de Folguera arriben amb avantatge 1-2 al descans, però el Poiré Roller del lleidatà Jaume Bartés remunta el marcador en els últims minuts

Jepi Selva, que va rebre un cop al cap en els primers minuts, amb gest seriós durant el partit.CARINE FOURNIER

El campió de la WS Europe Cup, el Lleida Llista, va iniciar la defensa del títol continental amb una inesperada derrota a la pista del Poiré Roller Hockey francès, que va superar els lleidatans per 5-4. El Llista, campió d’aquesta competició en les tres últimes edicions, es va veure sorprès per un equip que es va mostrar incòmode des dels primers minuts i que va sentenciar en els últims cinc. El Llista va arribar al descans amb un avantatge mínim i molt treballat, 1-2, però el Poiré Roller en el qual juga el lleidatà Jaume Bartés, format al planter llistat i que aquesta temporada juga a França després de diversos anys a Àustria, va capgirar el partit a la segona meitat, i l’afició el va portar enlaire.

La derrota deixa el Llista sense punts en l’arrancada d’aquesta fase de grups i obligat ara a afrontar els pròxims compromisos amb la necessitat de guanyar, per no veure compromeses les opcions de passar a la següent fase. El pròxim partit, a casa, serà l’11 de desembre contra els també francesos de La Noisy.Molt aviat va resultar evident que l’estrena continental no seria plàcida per als d’Albert Folguera. El Llista tenia dificultats per arribar a l’àrea local, li costava trenar jugades i només l’eficàcia de la defensa i les parades de Martí Serra li evitaven veure’s per sota en el marcador.

Motivats per tenir davant el campió i, per tant, favorit per plantar-se en una nova final, els francesos jugaven amb desimboltura, buscant la porta lleidatana sense complexos i amb un joc ràpid davant del qual els lleidatans no podien ocultar la seua incomoditat.El Lleida volia plasmar la seua superioritat a l’electrònic, però sense poder fer-ho a la pista li resultava fatigós atansar-se a la meta local. Unes primeres rematades amb cert perill de Bruno Di Benedetto i d’Andreu Tomàs li van servir per comprovar que el Poiré Roller també tenia un bon porter i que la primera victòria continental de la temporada tindria un preu car. Durant els primers minuts va haver de ser atès sobre la pista Jepi Selva, que va rebre un cop al cap i que va seguir jugant amb un aparatós embenat.Superant aquestes dificultats, el Llista va aconseguir avançar-se en el marcador.

El 0-1 va arribar gràcies a una bona rematada de Bruno Di Benedetto i semblava que a partir d’aquell moment la lògica acabaria per imposar-se i l’equip de Folguera s’emportaria la victòria. Però al minut 19 el Poiré va empatar amb una rematada de Puentes (1-1). El mateix jugador va veure una targeta blava al minut següent, però Jepi Selva va errar el llançament.

De fet, el Llista va malgastar dos llançaments directes i un penal durant el partit. Un luxe inacceptable en un encontre com aquest. Però fidel a la cita amb el gol, Andreu Tomàs va marcar l’1-2 al minut 22 que va portar l’equip al descans amb avantatge.El Llista necessitava ampliar l’escassa renda per no patir, però no ho va aconseguir i, efectivament, va acabar patint.

Als tres minuts de la segona part Felip Márquez va anotar el 2-2 (28’), sense que els lleidatans hi trobessin una resposta. De fet, Andreu va fallar un altre llançament amb aquest marcador equilibrat.Amb 2-2 es va arribar als cinc últims minuts i en aquest punt el duel va embogir. Márquez va marcar el 3-2 al 45.

Al Llista encara li van venir més presses, Oriol Vives va fallar un altre llançament al 47 i, afortunadament, Jepi Selva va firmar el 3-3 a la següent acció. Semblava que aquest resultat era un mal menor, però el xilè Márquez, desfermat, va marcar el 4-3 en una ràpida contra (48) i, ja a l’últim minut, el 5-3 que condemnava el Llista. Jepi Selva, a falta de dos segons, va posar el 5-4 definitiu, però no va evitar la derrota europea.

Folguera: “Som superiors, però hem de demostrar-ho a la pista”

Albert Folguera, entrenador del Lleida Llista, va admetre que l’equip francès “ens ha sorprès”. Va assenyalar que “continuo pensant que som superiors, però això hem de demostrar-ho a la pista. Ja s’ha vist que els partits s’han de jugar”.

Encara que no va voler posar excuses, va lamentar el llarg desplaçament en furgonetes: “Aquest viatge no ha arribat en un bon moment. A més venim de Calafell i tot i que no hi té res a veure, no n’hem après. No hem afrontat el partit com havíem d’afrontar-lo.” Va afegir que “ha estat un voler i no poder, amb presses per solucinar les coses, quan era un partit per madurar-lo i treballar-lo bé.

Ens han guanyat bé. El seu porter ha estat extraordinari i nosaltres no hem estat al nostre nivell”.Va reconèixer que el duel es va posar incòmode des dels primers compassos. “No arribàvem amb claredat, teníem pressa, hem estat precipitats.

hem fallat dos directes i un penal i no es poden donar aquestes facilitats”, va afegir. “Els últims minuts se’ns estan fent llargs en aquests últims partits”, va concloure.