SEGRE

ELS DETALLS

Ells compleixen

L'equip blau sap aïllar-se dels impagaments i la situació crítica del club i suma la segona victòria davant d'un aguerrit Ebro || Un gol de Monterde, al tram final del partit, val els tres punts després que els locals igualessin la diana inicial de Moha

Gabri assisteix a la celebració del gol de Moha.

Gabri assisteix a la celebració del gol de Moha.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al postpartit Jon Neeskens, a la compareixença davant dels mitjans de comunicació, va explicar perfectament el que acabava de passar al Municipal de La Almozara. “Som professionals i quan sortim al camp ens oblidem de tot i només pensem a jugar i a guanyar.” Doncs això és el que va passar. L’equip es va oblidar de tots els problemes extraesportius que envolten el club i es va centrar únicament en el partit per aconseguir la segona victòria a la Lliga (1-2) i sumar el sisè compromís sense perdre (incloent-hi els de Copa RFEF).

Va ser un triomf a força de compromís, grapa i fe contra un elàstic rival que va controlar el partit al segon temps, però que va ser incapaç de superar la defensa lleidatana, malgrat l’excel·lent duel d’Eder Diaz, un dels tres exblaus que militen ara a l’Ebro (els altres dos són Abraham Minero i Noel Carbonell).

Els de Gabri se situen de moment a un punt del play-off i surten dels llocs de descens

El Lleida va sortir tan ficat al partit que els primers minuts va ser un monòleg dels de Gabri, que van esborrar del camp el rival a còpia de pressió, possessió i desbordament. En els primers 20 minuts ja havia tret fins a set córners i gaudit de dos clares ocasions de gol, amb un cop de cap de Gaixas (2’) que va sortir alt i una rematada de Monterde (15’) que Edu Loscos va rebutjar a córner. Precisament, a la sortida d’un d’ells, Moha, amb l’ajuda d’un defensor local, va inaugurar el marcador (22’), cosa que encara va donar més ales al Lleida (que ahir va jugar amb la tercera equipació, sense el nom dels jugadors i amb dorsals no oficials per a Febas i Álvaro, que van lluir el 24 i el 25 en lloc dels habituals 38 i 32, respectivament).

Encara hauria pogut augmentar l’avantatge amb una rematada d’Araujo al travesser (26’) i una altra de Moha (27’) que va aturar bé el porter local. Tanmateix l’Ebro, que no va aconseguir la primera rematada fins al minut 33, amb xut de Jorge Pérez que va aturar Ramon Vila, va establir l’empat en una bona contra d’Abraham Minero que va culminar Altube (40’).La segona part, en canvi, va ser diferent. El Lleida va mantenir el control, però va perdre de vista la porteria rival i va deixar que passessin els minuts mentre els locals s’anaven envalentint.

Ayoze va obligar a lluir-se Ramon Vila (64’), que va salvar un gol cantat davant de Noel Carbonell (67’). Nahuel va rematar fora una gran centrada d’Eder (82’) i el porter del Lleida va tornar a lluir-se en un cop de cap del mateix Noel Carbonell afegit a l’atac. Tanmateix, quan tot semblava encaminat a l’empat, va arribar el gol de la victòria.

Contraatac de manual perfectament portat per Moha, culminat amb una esplèndida rematada de Monterde (88’) que supera el porter Edu Loscos.Un gol balsàmic de cara al futur que val els tres punts i que suposa una càrrega de moral per a l’equip de cara al partit de Copa de dimecres contra el mateix rival i en idèntic escenari. El premi és ni més ni menys que jugar contra un Primera divisió en el Camp d’Esports. Gabri, a la compareixença davant els mitjans i després de reconèixer que la situació extraesportiva no ha variat en les últimes hores, va voler posar com a exemple del que està passant al club la manera de celebrar els dos gols (el primer amb pinya dels jugadors i el cos tècnic, i el segon amb la banqueta i els titulars que eren al camp).

“Les celebracions”, va assegurar, “demostren la nostra unitat. Passi el que passi, l’equip està per la feina i sobre la gespa s’obliden de tot excepte de jugar. Ens enfortim davant de les adversitats”.Gabri també va elogiar l’afició.

“El que fan és de deu i ens estan ajudant moltíssim a suportar els nostres problemes, que són molts.” Els quatre jugadors blaus que van comparèixer a la zona mixta van coincidir en el mateix: “Som una família.” Ramon Vila admetia que “mai havia assistit a una unitat com aquesta”. Roger Figueras va afegir que “la unió del vestidor és tal que som capaços d’aïllar-nos de tot el que està passant”.El del planter Febas, que va estrenar titularitat a la Lliga, va destacar la seua “satisfacció per jugar en un equip que demostra tanta unitat com aquest”. Finalment, John Neeskens va assenyalar que “som professionals i quan sortim al camp ens oblidem de tot el que ens està passant excepte de jugar i guanyar”.

El Juvenil cau amb un gol a l’últim minut

El Juvenil del Lleida, que competeix a la Divisió d’Honor, continua sense conèixer la victòria aquesta temporada i ahir va perdre per 1-0 al camp del Sabadell. El gol que va derrotar els lleidatans el va marcar Catalá al minut 90. L’equip porta un empat i set derrotes.

Ignasi Amor compareix demà a la comissió

Ignasi Amor compareixerà demà a la comissió extraordinària que, a petició del PSC, es reuneix per tractar la situació del club. Amor va donar un termini de tres setmanes al Lleida perquè compleixi les seues obligacions o se li podria revocar el conveni d’ús de l’estadi.

Gerard Escoda es recupera d’un tumor

El director d’operacions del Lleida Esportiu, Gerard Escoda, es recupera de la intervenció quirúrgica a la qual va ser sotmès dimecres passat per extirpar-li un tumor maligne.

Ell mateix ho va revelar a Twitter dient que l’hi havien diagnosticat fa dos mesos.

Gabri assisteix a la celebració del gol de Moha.

Gabri assisteix a la celebració del gol de Moha.CARLES MIRANDA

Gabri assisteix a la celebració del gol de Moha.

Gabri assisteix a la celebració del gol de Moha.CARLES MIRANDA

tracking