SEGRE

DEPORTES

Venç Marc, títol per a Quartararo

El lleidatà aconsegueix el segon triomf seguit i el tercer de la temporada || El francès conquista el Mundial de MotoGP després de la caiguda de Bagnaia

El francès celebra la victòria al Mundial al podi amb la resta de l’equip de Yamaha.

El francès celebra la victòria al Mundial al podi amb la resta de l’equip de Yamaha.AFP7 / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Márquez (Honda) va aconseguir ahir la segona victòria seguida i la tercera de la temporada al Mundial de MotoGP al vèncer el GP de l’Emília-Romanya, en què Pecco Bagnaia (Ducati) va entregar amb safata el títol de campió a Fabio Quartararo (Yamaha) al tenir una caiguda a cinc voltes del final. No va fallar Bagnaia a l’apagar-se el semàfor, que va sortir com una bala i va començar a obrir forat, amb Jack Miller (Ducati) com a escorta, cobrint-li l’esquena, i amb Luca Marini (Ducati) una mica més enrere fent tap en el grup principal. Per la seua banda, Marc Márquez va firmar una bona sortida recuperant quatre posicions, ja que a la primera volta va passar del setè lloc al tercer, darrere de Miller.

Joan Mir (Suzuki), campió del món el 2020, va ser sancionat amb una doble volta llarga per avançar-se al moment de la sortida, però no va poder complir-ho al veure’s involucrat en una caiguda al costat de Danilo Petrucci (KTM), que els va deixar fora de cursa als dos. Márquez va començar a pressionar Miller, que a la quarta volta no va poder aguantar la pressió i va entrar colat al revolt 15, en què va perdre adherència a la roda de davant i va acabar per terra, amb la qual cosa va deixar el camí lliure al pilot de Cervera per intentar atacar el líder de la prova, amb el seu company d’equip, Pol Espargaró, a rebuf. El líder del Mundial, Fabio Quartararo, que va sortir des d’una retardada quinzena posició, s’ho va prendre amb molta calma, amb l’objectiu de no cometre cap error i guanyant posicions per ser desè al sisè gir, encara que lluny, a més de set segons, del capdavant de carrera.Quartararo va deixar clar des del primer minut que el seu objectiu era ser campió del món sense cometre errors i si per a això calia esperar a la següent cita de Portimao, ho faria.

Bagnaia i Márquez es van anar distanciant dels rivals a poc a poc per convertir-se en els únics aspirants clars a lluitar per la victòria, amb Espargaró barallant-se al tercer esglaó del podi amb Miguel Oliveira (KTM), però sense que cap sortís del seu paper en cap moment, per no forçar errors abans de temps. Al darrere, després de les caigudes de Miller, Mir i Petrucci, es van produir nous contratemps protagonitzats per Takaaki Nakagami, Iker Lecuona i Jorge Martín, a més de l’abandó per problemes mecànics d’Àlex Márquez (Honda), amb la qual cosa la cursa ja havia perdut set contendents quan restaven per disputar-se ni més ni menys que 15 voltes.Amb Marc Márquez enganxat a la Ducati de Bagnaia, el seu company Pol Espargaró va poder deixar enrere Oliveira, darrere del qual es va formar un sextet on hi havia Aleix Espargaró (Aprilia), Àlex Rins (Suzuki), Quartararo –per llavors setè–, Johann Zarco (Ducati) i els italians Luca Marini i Franco Morbidelli (Yamaha). Bagnaia no es va deixar intimidar pels atacs de Márquez i a la setzena volta va batre el rècord de volta ràpida en carrera, però els dos continuaven mantenint unes diferències mínimes entre ells.

Darrere, el grup de 6 pilots es va dividir en dos trios, amb Aleix Espargaró, Quartararo i Rins al davant.

El germà de Marc va tenir un problema mecànic a la moto i va haver de deixar la cursa a les nou voltes

A 8 voltes del final, Quartararo va superar Aleix Espargaró per col·locar-se en cinquena posició, ja sense opció de millorar plaça tret que davant algun dels rivals cometés algun error, i aquest va arribar a la volta 23. Bagnaia va caure a terra a només cinc voltes del final i li va entregar la victòria amb safata a Márquez i el títol mundial a Quartararo, que va arribar a posar-se tercer. Però a l’última volta el va superar un Boga Bastianini que volia repetir podi i ho va aconseguir sense gaire oposició del francès, a qui li valia qualsevol resultat.

Al darrere, en desena posició va entrar un altre dels grans protagonistes del cap de setmana, l’italià Valentino Rossi (Yamaha), que va protagonitzar el seu últim GP com a pilot a Itàlia i que va rebre l’agraïment en forma d’aplaudiments i fum groc per tants anys de carrera esportiva dels milers d’aficionats que van presenciar la carrera de l’Emília-Romanya.Márquez es va situar sisè a la classificació general, a 7 punts de Miller i a 10 de Zarco a falta de dos carreres per al final del Mundial. La pròxima cita serà el 7 de novembre a Portimao (Portugal), on es disputarà el Gran Premi de l’Algarve.

“És una victòria més important que la d’Austin”

«Aquesta és una victòria molt més important que la d’Austin. El meu objectiu era pujar al podi aquí o a Portimao, en un circuit correcte per acabar la temporada. I hem guanyat. Aquí normalment no som forts i hem tingut un ritme de carrera molt ràpid. Quan Bagnaia ha començat a pressionar, sincerament he dit “d’acord” i m’he relaxat una mica, però llavors ha caigut. Afortunadament està bé i n’hem pogut treure profit, perquè ell tenia tot l’avantatge per guanyar», va assenyalar Marc Márquez després de la carrera. “Continuem millorant i aquesta és la millor manera d’acabar la temporada 2021, mentre ens preparem per al 2022. Quan mires la bretxa en comparació amb la primera carrera aquí, hem fet un pas endavant. També vull donar una gran enhorabona a Quartararo pel seu títol, ha estat increïble aquest any i realment s’ho mereix. Espero tornar a lluitar amb ell l’any que ve”, va afegir el pilot lleidatà.Per la seua part, Àlex Márquez va dir que “em trobava a gust, encara que des del principi notava alguna cosa estranya al tren posterior de la moto. Després he vist un problema amb la moto i he hagut de parar, tal com ho indicava el panel d’instrumentació”.

Foggia ajorna el triomf del murcià Pedro Acosta a Moto3

Dennis Foggia (Honda) es va imposar a la carrera de Moto3 i va evitar que el líder del Mundial, el murcià Pedro Acosta (KTM), pogués proclamar-se campió, encara que disposarà del seu segon match-ball a Portugal. Acosta, que arribava a la cita amb 30 punts d’avantatge sobre l’italià, es va rendir a l’exhibició de Foggia, que va remuntar des de la catorzena plaça de graella. En Moto2, Sam Lowes (Kalex) va aconseguir la tercera victòria de la temporada en una cursa en la qual Raúl Fernández (Kalex) va caure a terra i va perdre l’oportunitat de posar pressió al líder, l’australià Remy Gardner (Kalex), setè.

El francès celebra la victòria al Mundial al podi amb la resta de l’equip de Yamaha.

El francès celebra la victòria al Mundial al podi amb la resta de l’equip de Yamaha.AFP7 / EUROPA PRESS

El francès celebra la victòria al Mundial al podi amb la resta de l’equip de Yamaha.

El francès celebra la victòria al Mundial al podi amb la resta de l’equip de Yamaha.AFP7 / EUROPA PRESS

tracking