SEGRE

Aquests són els números negres de Koeman al Barça

Ronald Koeman va ser acomiadat del Barça després de la derrota davant del Rayo Vallecano

Ronald Koeman, durant l’entrenament de la plantilla barcelonista.

Ronald Koeman, durant l’entrenament de la plantilla barcelonista.EFE/ALEJANDRO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ronald Koeman va ser acomiadat del Barça després de la derrota davant del Rayo Vallecano després d’acumular una sèrie de números negres, entre els quals destaquen un 65,3% punts aconseguits en Lliga des de la seua arribada, els mals resultats davant dels equips grans (tan sols va vèncer al Juventus de Torí) i que aquest curs encara no hagi aconseguit cap triomf com a visitant.

Des que el tècnic neerlandès va arribar a la banqueta blaugrana l’agost de 2020, el Barça va aconseguir 94 punts de 144 de possibles en Lliga (el 65,3%), que tan sols li van servir per finalitzar tercer en la classificació en el curs 2020-2021 i per ocupar la novena plaça en l’actual després de 10 jornades disputades. El percentatge encara és menor si tan sols compten els dos inicis de la competició regular que va afrontar Koeman com a tècnic blaugrana: el Barça porta ara 15 de 30 punts possibles (50%) i la temporada passada a hores d’ara encara acumulava menys, amb 14 (46,7%).

La gran part de la culpa que els números de l’actual inici de temporada siguin tan dolents és dels partits a domicili, en els que el Barça encara no ha aconseguit vèncer després d’haver-ne disputat cinc. A la derrota per 1-0 davant del Rayo Vallecano, se sumen l’altra soferta fora de casa en Lliga, davant de l’Atlètic de Madrid per 2-0, i la desfeta davant del Benfica en Lliga de Campions, 3-0 a l’Estadio da Luz. A més, en la competició domèstica va empatar com a visitant 1-1 davant de l’Athletic Club i 0-0 davant del Cadis. Encara queda pendent la visita al Sevilla, que es va ajornar pels compromisos amb les seleccions.

Per si fos poc, en els 13 partits que el Barça ha disputat fins ara aquest curs entre Lliga i Lliga de Campions, suma més gols en contra que a favor. La porteria blaugrana ha rebut 17 i se n'han marcat 16. Durant el seu any i dos mesos a la banqueta del Barça Koeman únicament ha estat capaç de guanyar un partit, davant del Juventus de Torí per 0-2 precisament el 28 d’octubre de 2020 en la fase de grups de la Lliga de Campions, d’entre tots els que ha disputat davant dels grans equips d’Europa i de la Lliga. Va perdre els tres partits davant del Reial Madrid (1-3 i 1-2 al Camp Nou i 2-1 a l'Estadio Alfredo Di Stéfano); va caure dos vegades davant de l’Atlètic de Madrid i va empatar una altra (1-0 i 2-0 al Wanda Metropolitano i 0-0 a casa); va perdre davant del Paris Saint-Germain al Camp Nou (1-4) i va empatar al Parc dels Prínceps (1-1); i també va caure al feu blaugrana davant de Juventus (0-3) i Bayern de Munic (0-3).

tracking