SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

El Barça, en mans de Xavi

L'Al-Sadd qatarià no demana compensació al Barça pel fitxatge, però sol·licita al tècnic que esperi a dimecres per incorporar-se || Sergi Barjuan dirigirà l'equip blaugrana contra Alabès i Dinamo

Xavi Hernández, ara tècnic de l’Al-Sadd qatarià, tornarà al club blaugrana com a tècnic.

Xavi Hernández, ara tècnic de l’Al-Sadd qatarià, tornarà al club blaugrana com a tècnic.COMITÉ SUPREMO DE ENTREGA Y LEGADO DE CATAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Hernández està a un pas de substituir Koeman com a tècnic del Barça, després que el seu actual club, l’Al-Sadd qatarià, hagi acceptat que surti sense una compensació econòmica. Tanmateix, sí que ha demanat a l’excapità blaugrana que esperi a dimecres per incorporar-se, ja que el seu equip disputa un partit clau de la Lliga qatariana contra l’Al-Duhail. La petició de l’Al-Sadd suposarà que Xavi no podrà fer-se càrrec del Barça fins després del partit de la Lliga de Campions contra el Dinamo de Kíev, previst per al dimarts 2.

En aquest sentit, serà Sergi Barjuan, que ahir va ser nomenat entrenador interí, qui es faci càrrec de l’equip a Ucraïna i també demà en el partit de Lliga contra l’Alabès (21.00) al Camp Nou. En qualsevol cas, l’actitud de l’Al-Sadd implica que Xavi serà el nou tècnic del Barça, una vegada pactades les condicions amb el club. L’entitat ja ha acceptat que torni juntament amb el seu cos tècnic, el seu germà Òscar Hernández i Sergio Alegre com a ajudants, Iván Torres com a preparador físic i un nou equip de scouting.

Així, l’estrena de Xavi està prevista per al dissabte 6 contra el Celta, partit de la jornada 13 de la Lliga. “Estic centrat en la meua feina amb l’Al-Sadd i no puc parlar de cap altra cosa”, va assenyalar ahir Xavi abans del duel de demà contra l’Al-Ahli. D’altra banda, Sergi va dirigir ahir la seua primera sessió d’entrenament, després que el president Joan Laporta el presentés al vestidor davant de la plantilla i donés explicacions sobre la destitució de Ronald Koeman la nit de dimecres passat i el que passarà a partir d’ara, amb la contractació de Xavi en l’horitzó.

Barjuan, que en la seua etapa de jugador va disputar més de 400 partits amb la samarreta del Barça, va tornar aquest estiu al club per fer-se càrrec del filial, que és onzè al seu grup de Primera RFEF. Es va iniciar com a entrenador al juvenil blaugrana (2009-11), i va passar després per les banquetes de Recreativo, Almeria, Mallorca i el Zhejiang Greentown de la Xina.

“El Barça és l’objectiu i el meu somni, mai ho he amagat”

“El meu ideal és entrenar el Barcelona.

Mai ho he amagat, és el meu objectiu i el meu somni. No sé si succeirà o no, si em necessitaran o no, però de moment soc feliç de ser a Al-Sadd i n’estic molt orgullós. Si arriba alguna oferta, s’avaluarà i després intentarem decidir, però de moment soc molt feliç aquí”, va manifestar Xavi Hernández en una entrevista per a 20Minutos.

“Sempre intento fer la meua feina de la millor manera possible i miro d’ajudar, tant a nivell futbolístic com de valors. Hi ha el programa Generation Amazing, en què estic involucrat, però sobretot intento aportar el meu gra de sorra a nivell futbolístic. Durant el meu temps al Barça i amb la selecció sempre vaig intentar ajudar a millorar altres jugadors i és una cosa de la qual ara estic gaudint molt en la meua nova carrera com a entrenador”, va afegir l’exjugador.Pel que fa a les denúncies d’explotació laboral relacionades amb el Mundial de Qatar i les protestes d’alguns jugadors de renom, Xavi va manifestar que “convido tothom a venir i que vegin per si mateixos com és Qatar abans de jutjar.

No em sorprèn en absolut que moltes persones que mai han estat a Qatar vulguin opinar, però els desafiaria que vinguin aquí per formar-se una opinió informada i equilibrada”.

Laporta es reuneix amb la plantilla blaugrana

Joan Laporta i Rafa Yuste es van reunir ahir amb la plantilla del Barça abans de l’entrenament, el primer de Sergi Barjuan com a entrenador. Laporta i el vicepresident esportiu van ser presents en part de la sessió d’entrenament, que va ser a porta tancada després de la derrota davant el Rayo (1-0).

Els jugadors s’acomiaden de Koeman

Nico, Busquets i Pedri van ser els primers jugadors del Barça que es van acomiadar de Koeman a través de les xarxes la matinada de dimecres a dijous. Piqué i Ansu Fati també van agrair al tècnic la tasca al club.

Campanya a Qatar perquè Xavi no marxi

Amb les etiquetes #StayXavi o #XaviStay, els aficionats de l’Al-Sadd han demanat a Xavi que es quedi al club i no accepti l’oferta del Barça.

Fins i tot el mateix equip va compartir alguna publicació en què es demana al tècnic que es quedi.

La Reial, més líder al guanyar el Celta

La Reial Societat va augmentar el marge al capdavant de la Lliga al guanyar ahir el Celta (0-2). Granada i Getafe van empatar (1-1) i l’Atlètic va deixar escapar la victòria al camp del Llevant (2-2).

Xavi Hernández, ara tècnic de l’Al-Sadd qatarià, tornarà al club blaugrana com a tècnic.

Xavi Hernández, ara tècnic de l’Al-Sadd qatarià, tornarà al club blaugrana com a tècnic.COMITÉ SUPREMO DE ENTREGA Y LEGADO DE CATAR

tracking