SEGRE

ELS DETALLS

El Lleida posa fi a la bona ratxa a la Lliga a causa del pèssim inici contra el Formentera

El Lleida posa fi a la bona ratxa a la Lliga a causa del pèssim inici contra el Formentera, que va marcar en la jugada del servei de centre || Un altre error de concentració va permetre als locals sentenciar abans del descans, després del gol de l'empat de Febas

Gabri consola Moha davant d’Asier Eizaguirre.

Gabri consola Moha davant d’Asier Eizaguirre.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins ara la història (negra) del Lleida reflectia que el gol més matiner encaixat per l’equip datava de la temporada 51-52 a San Mamés (10-0 davant de l’Athletic), quan el gol de Zarra, abans del primer minut de partit, va agafar Montserrat, llavors porter lleidatà, posant-se els guants. Doncs bé, encara que ja no es tracti de la UE Lleida (llavors UD Lérida) aquest (trist) rècord correspondrà a l’Esportiu de Gabri, després de rebre un gol al Municipal de Formentera als deu segons d’iniciat el xoc i sense que cap jugador blau arribés a tocar la pilota. Va servir de centre l’equip local.

Gorriz, fill de l’exjugador internacional de la Reial Societat, va pentinar la pilota i Iago la va enviar al pal llarg salvant l’estirada de Ramon Vila. Va ser un cop que va deixar molt tocat el Lleida, que acabaria perdent (2-1), posant així punt final a una ratxa de quatre jornades sense perdre a la Lliga. Els de Gabri van veure com els locals, en un inici trepidant, acumulaven ocasions amb un gol anul·lat, per fora de joc, a Gorriz (5’), una rematada de Julen Ekiza (8’) que va sortir fregant el travesser i una de Karim Elkounni (9’), que se’n va anar fora per poc.

Contra les cordes, el Lleida va tenir la fortuna d’aconseguir la igualada a la següent jugada amb una excel·lent acció del del planter Febas (10’), que acabaria sent el millor, i de llarg, dels de Gabri.El Lleida no va aprofitar la inèrcia de l’1-1, tret d’una falta directa llançada per Neeskens (13’) que el porter local va enviar a córner, i va tornar a deixar la iniciativa al Formentera, que la va tenir amb sengles rematades de Theo (19’) i Gorriz (31’), als quals va respondre Ramon Vila amb dos bones intervencions. Però va arribar la jugada clau del partit. Neeskens va perdre una pilota en atac i es va quedar a terra reclamant falta.

El Formentera va iniciar la contra amb una internada de Julen que se’n va anar d’Álvaro, que no va reaccionar bé, i va afusellar el porter lleidatà (2-1). Amb el gol, Gabri va reaccionar ràpid i va substituir Álvaro per donar entrada a Yasser i passar de jugar amb defensa de cinc a una de quatre amb l’acabat d’aparèixer davant de la línia defensiva. No hi va haver més novetats abans del descans malgrat que l’esbroncada de Gabri al vestidor es va sentir de portes enfora.A la segona part, amb un nou canvi amb David López en lloc d’un desaparegut Alpha Bagayoko, va propiciar que el Lleida tingués la possessió davant d’un Formentera que va jugar perquè no passés res, amb un futbol travat, ple de faltes i fores de banda que contradeia el marxós himne local que en la tornada diu “Formentera mai endarrere, sempre endavant”.

El Lleida, sí, va tenir la pilota, i ja amb Sanku al camp, va pressionar més l’àrea rival però no va tenir mai l’opció d’empatar, tret d’una bona rematada de Sanku (84’) a la qual va posar una bona mà Óscar Santiago. Una derrota que deixa l’equip, una altra vegada, a la zona baixa. Per primera vegada en el que va de temporada es va poder veure, una vegada finalitzat el partit, un Gabri certament molest amb el seu equip.

“Crec que encara que ho demanem, –va ironitzar el tècnic de Sallent–, no aconseguirem que la Federació anul·li els partits que es juguen a les dotze del migdia.” Gabri es referia que ahir, al Municipal de Formentera, com en el de fa unes setmanes a Andratx, el Lleida havia sortit adormit, encaixant un gol de bon començament. Això va fer que abans del descans realitzés un canvi i que, preguntat per això, i sense referir-se explícitament a Álvaro, sí que va deixar caure que “quan un entrenador veu que alguna cosa no li agrada o que no funciona, ha de canviar-la sense importar el minut que sigui. Les coses no estaven sortint bé i he fet el canvi perquè hi havia jugadors que no s’estaven implicant amb la intensitat que calia.

I a més m’ha permès modificar el sistema i passar a jugar de cinc a quatre defenses”. L’entrenador blau no va voler excusar-se en el fet d’haver jugat partit de Copa entre setmana (dimecres a Saragossa) i va afegir que “no estàvem cansats i a més he fet rotacions en relació amb l’equip que va jugar davant de l’Ebro”. En la part positiva, va destacar la millora de l’equip en el segon temps tot i que va matisar que “malgrat tenir la possessió i jugar sempre al seu camp, no hem definit”.

Per la seua part, els 4 jugadors que el club va posar a disposició dels mitjans en el postpartit, Quim Araujo, Joanet, Mejía i Arnau Gaixas, van coincidir a destacar que van començar molt malament i que sense adonar-se’n ja van haver d’anar a remolc els noranta minuts.

“Em dol veure el Lleida en aquesta situació”

L’exjugador del Lleida Lluís Elcacho, que té la residencis fixada a Formentera com a membre del Consell Esportiu de l’illa, va acudir al Municipal, on va estar com a entrenador quatre temporades, per presenciar el partit. A preguntes de SEGRE va respondre que “em dol molt veure la situació en la qual es troba l’equip a nivell econòmic i institucional, i em disgustaria que la situació no es pogués revertir i que l’equip no pogués seguir a la competició, si la Federació finalment l’acaba expulsant per impagaments”.

Els de Gabri baixen fins al lloc 13

Després de la derrota encaixada ahir a Formentera, el Lleida descendeix a la classificació fins al lloc tretze, amb 10 punts, després d’un balanç de dos victòries, quatre empats i tres derrotes, en aquestes nou primeres jornades de Lliga. El Lleida tornarà a la competició de lliga aquest dissabte vinent davant de l’Espanyol B, en partit que es disputarà al Camp d’Esports a partir de les 17.00 hores. La següent sortida serà el diumenge 12 de novembre, a Cerdanyola del Vallès, en idèntic horari, és a dir, a partir de les cinc de la tarda.

L’odissea de viatjar en ferri a Formentera

El trajecte per mar entre Eivissa i Formentera sempre queda a compte del bon temps i de l’estat del mar. Dissabte la pluja i el vent van ser protagonistes, igual que l’onatge, que va convertir el trajecte en ferri en tota una aventura. El Lleida va viatjar el mateix diumenge i el vaixell també es va moure de valent i és de suposar que no va influir en el rendiment a la gespa, que va acabar embassada en moltes zones, perquè als efectes de la tempesta del dia anterior es va unir el dels aspersors abans del partit i durant el descans.

tracking