SEGRE

DEPORTES

Fati reviu el Barça

El del planter marca el gol que dona la primera victòria a domicili en el que va de temporada al quadre blaugrana que, al perdre el Benfica a Munic, depèn de si mateix per passar a vuitens || El retorn de Dembélé després de 5 mesos de baixa va revolucionar el joc

De Jong va reaparèixer després de la lesió.

De Jong va reaparèixer després de la lesió.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El FC Barcelona va guanyar ahir el Dinamo Kíev (0-1) a l’NSC Olimpiski de la capital ucraïnesa gràcies a un solitari gol d’Ansu Fati en un partit gris i sense brillantor, però ben resolt per un equip blaugrana que obté una vida extra en aquesta Lliga de Campions i passa a ser segon de grup i a dependre de si mateix per estar a vuitens de final. No serà un encontre per pontificar, ni per passar-lo en vídeo per repassar les delícies del joc. Més aviat el contrari, i hi va haver errors defensius que aquesta vegada no es van traduir en gol del rival.

I sí, els blaugranes van fer els deures i tornen de la freda Kíev amb els 3 punts d’or que anaven a buscar. Una victòria per sumar 6 punts, tots guanyats al cuer Dinamo, dos més que un Benfica que va caure ahir a Munic. Un triomf que és el primer de tota la temporada lluny del Camp Nou, un èxit per somiar continuar vius a Europa i que deixa notes positives com la tornada d’Ousmane Dembélé després de gairebé 5 mesos lesionat.Ara, el Barça depèn de si mateix per, davant de Benfica i Bayern de Munic, els seus botxins en la primera volta, poder segellar el pas a vuitens.

Haurà de millorar, sobretot afinar punteria, ja que Ansu Fati va salvar el seu equip en pràcticament una acció aïllada i afortunada. El millor va ser que, en els 25 minuts restants després del gol, el Barça es va defensar bé, amb pilota. Això sí, hi va haver dos ensurts darrere fruit d’un error de marcatge, que no es va traduir en l’empat, i una gran ocasió de Tsigankov que va topar amb una mà salvadora, a mà canviada a més, d’un Ter Stegen que aquesta vegada sí que va resoldre el seu treball amb una gran actuació, com les d’antany.

Els blaugranes van dominar d’inici però sense gaudir d’ocasions de gol. De fet, no hi va haver ni un sol tir a porteria i, malgrat tenir la pilota, va ser el Dinamo qui va tenir la millor oportunitat amb un tret de l’uruguaià Carlos de Pena, abans de la mitja hora, que va desviar Ter Stegen amb el peu.Poc més hi va haver en una primera part en la qual el Barça, aquesta vegada, no va encaixar gol en l’única gran oportunitat del rival, una tònica que era ben viva en els últims duels. A la represa, no obstant, va ser el Dinamo qui va sortir a apretar a dalt i va gaudir de contres amb les quals va fer patir la saga blaugrana.No va haver d’intervenir Marc-André ter Stegen, però un tret de rosca de Karavaev després d’un rebuig de la defensa va tornar a atansar els ucraïnesos al gol.

En el Barça, el més actiu era Mingueza amb centrades des del lateral dret, encara que no fossin precises i no trobessin rematador de forma clara. Una, en el minut 70, la va convertir en gol després d’un mal intent de rebuig un Ansu Fati que pocs minuts abans es va xutar a si mateix i gairebé va provocar, sense voler-ho, un penal xiulat i anul·lat a posteriori per Hategan a instàncies del VAR. Però en aquesta desviació de centrada, Ansu Fati va aparèixer del no-res per engaltar amb la dreta i obrir la llauna.

Un golàs del nou 10 blaugrana, en el seu primer gol en aquesta Champions i el tercer de la temporada.Ansu Fati és una de les alegries d’aquest Barça ple de lesionats i amargors. L’altra va ser Ousmane Dembélé, que després de cinc mesos lesionat (es va trencar a l’Euro 2020 amb França) va jugar la seua primera mitja hora de la temporada i, malgrat no estar greixat, va començar a cavalcar i a desbordar, una de les seues virtuts que tanta falta fan al seu equip.Però el bloc de Lucescu no es va rendir, ni de bon tros, en aquesta recta final. Sidortxuk i Tsigankov van posar a prova Ter Stegen.

La verticalitat de Dembélé va aparèixer en l’afegit per servir una pilota a Balde en una contra, però el del planter va creuar massa el seu xut, malgrat que el Barça, a la fi, va guanyar el seu primer partit com a visitant de la temporada.

Triomf amb dedicatòria per al Kun Agüero

Abans de l’inici del partit, Sergi Barjuan ja ho anunciava: “Li dedicarem la victòria al Kun Agüero.” Tot seguit, l’entrenador del Barça va afegir: “Li desitgem una ràpida recuperació, l’equip està amb ell i el mimarem.” L’argentí estarà de baixa almenys durant els propers tres mesos per una arrítmia. Al final del duel a Kíev, Ansu Fati també es va referir al seu company.

“La dedicatòria és per al Kun pel que li va passar; ens aporta molt i ara estarà un temps aturat. La victòria va per a ell i tant de bo estigui aviat amb nosaltres”, va dir el del planter.

El juvenil cau golejat i es complica el seu futur

El Barça juvenil tampoc va bé a Europa i ahir ho va confirmar encaixant la segona derrota a la UEFA Youth League, després de perdre per 4-1 davant del Dinamo de Kíev, líder en solitari del grup E.

Als blaugranes se’ls complica, i molt, la classificació per als vuitens de final, ja que es jugaran la segona plaça amb el Benfica i necessitaran guanyar els dos partits que resten (el següent davant dels lusitans) i que els portuguesos perdin els seus dos partits. La rigorosa expulsió d’Ilias Akhomach per doble amonestació va ser clau en la davallada dels blaugranes.

Rècord de precocitat a la Lliga de Campions

Sergi Barjuan va confiar en la Masia per afrontar el decisiu duel contra el Dinamo.

Tant va ser així, que el Barça va sortir amb set futbolistes formats al planter: Mingueza, Eric Garcia, Jordi Alba, Nico González, Sergi Busquets, Gavi i Ansu Fati. Aquesta aposta del tècnic interí va provocar que el Barça trenqués un rècord de precocitat a la Champions, al ser el primer equip de la Lliga espanyola a alinear en un partit de la màxima categoria europea tres futbolistes menors de vint anys: Gavi (17 anys i 89 dies), Ansu Fati (19 i 2) i Nico González (19 i 303).

De Jong va reaparèixer després de la lesió.

De Jong va reaparèixer després de la lesió.EFE

De Jong va reaparèixer després de la lesió.

De Jong va reaparèixer després de la lesió.EFE

tracking