SEGRE

FUTBOL ARBITRATGE

El futbol de Lleida necessita 30 àrbitres

El comitè tècnic arbitral convoca un curs extraordinari per l'augment de partits || Actualment n'hi ha 110 després de causar baixa vint arran de la pandèmia

Un àrbitre, al fons, dirigint un partit del futbol lleidatà.

Un àrbitre, al fons, dirigint un partit del futbol lleidatà.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futbol lleidatà necessita entre vint-i-cinc i trenta àrbitres més. L’increment del volum de partits a tot Catalunya, després de remodelar-se el sistema de competició, i les baixes que hi ha hagut durant el temps en què la pandèmia ha alterat la competició han fet que el comitè tècnic arbitral de la Federació Catalana hagi convocat un curs, amb caràcter extraordinari, dirigit a joves d’entre quinze i vint-i-quatre anys que vulguin introduir-se a l’arbitratge. Actualment, el comitè tècnic arbitral lleidatà compta amb 110 col·legiats, una xifra que no és suficient, sobretot després que arran de la pandèmia s’hagi produït la baixa d’una vintena d’àrbitres.

“Necessitaríem entre 130 i 140 àrbitres”, diu Xavier Pérez, responsable arbitral de la delegació territorial de l’FCF a Lleida.Les places per a aquest curs extraordinari són limitades i el període de preinscripció finalitzarà el dia 25 d’aquest mes. Una vegada fet el tràmit, el comitè tècnic arbitral contactarà amb les persones inscrites per donar-los dia i hora per fer-los una entrevista personal i seleccionar els admesos, en el cas que la demanda de places de cada delegació sigui superior a l’oferta.“En el curs entraran els millors vint-i-cinc o trenta àrbitres de la promoció”, va assenyalar Pérez, que aposta no només per la quantitat sinó també per la qualitat. Durant els últims anys, el comitè tècnic arbitral ha viscut els millors temps per a aquest col·lectiu amb un increment gradual d’inscripcions de manera que s’han pogut repartir més els arbitratges i no carregar de partits els col·legiats.

Una de les claus, entre altres raons, va ser el fet que durant aquestes temporades hi hagués un àrbitre lleidatà a Primera divisió, Xavier Estrada Fernández que, a més d’impartir classe als aspirants, era tot un referent a l’hora de captar futurs col·legiats.Aquest curs extraordinari, a més de a Lleida, es portarà a terme en tota la resta de les delegacions territorials de l’FCF, excepte en tres (les del Maresme, Barcelonès i Penedès-Garraf) en les quals s’organitzarà el primer trimestre de l’any vinent un curs de caràcter ordinari.

tracking