ELS DETALLS

L'AEM cau eliminat de la Copa en un partit en què va sotmetre l'Espanyol

L'AEM cau eliminat de la Copa, en un dia històric amb el camp ple, sotmetent un Espanyol que no va sentenciar fins a la segona meitat de la pròrroga || Les locals van forçar la prolongació amb un gol de Pixu de penal en ple vendaval atacant

L’equip va agrair al final del partit el suport del públic, que va omplir el camp.JORDI ECHEVARRIA

L’AEM es va acomiadar ahir de la Copa de la Reina al cedir, a la segona part de la pròrroga, davant d’un Espanyol que va patir molt i la celebració del qual, després del xiulet final, va estar a l’altura del que van haver d’aguantar per aconseguir-ho. I és que l’AEM va vendre molt cara la seua pell i va merèixer més que el seu contrincant, amb una claredat aclaparadora, i plantar-se als setzens de final. Però les blanc-i-blaves van saber treure profit de l’estratègia amb un gol matiner –en el minut 10– que les va posar davant i, ja en l’últim tram de la pròrroga, d’una pilota a l’àrea petita que Dana no va malgastar per decidir el partit.

Però entre un gol i l’altre van transcórrer pràcticament 100 minuts en els quals l’AEM va anar de menys a més i va acabar abocat en atac, forçant un penal que transformaria Pixu per allargar un somni que va presenciar un Recasens ple a vessar i que va empènyer les lleidatanes, que semblaven no notar el cansament ni en els minuts finals.El matx va ser, d’inici, un calc del de la Lliga de fa deu dies. Com llavors, les blanc-i-blaves es van avançar en el minut deu i amb una jugada idèntica a la dels dos gols que van marcar aquell dia: córner servit des de la dreta rematat a gol des del primer pal, aquesta vegada per part de Maite Albarrán. Un cop per a l’AEM que, recordant com ja va aixecar un resultat advers en aquest partit, no li va perdre la cara al xoc i va continuar remant amb paciència.

Prop de la mitja hora, Iris va estar a punt d’empatar amb una doble rematada de cap buscant l’acció d’estratègia i, amb el pas dels minuts, les blaves van començar a creure-s’ho davant d’un Espanyol amb seriosos problemes per arribar a l’àrea de Mireya. A la visitant, Montse Quesada es va erigir en heroïna per al seu equip a l’evitar el gol de Taberner en dos ocasions al tall d’un descans que van agrair les visitants.A la represa, l’AEM va continuar creixent i Andrea, superat el quart d’hora, va tenir una clara ocasió amb un tret llunyà que va aturar Montse Quesada. Aquest era el camí assenyalat per a les lleidatanes, provar fortuna i, sobretot, posar a prova la portera blanc-i-blava.

Així arribarien les següents ocasions i, especialment, la que canviaria el curs del xoc. Però, abans, el Recasens va estar a punt de cantar l’empat en una rematada de Taberner que només el travesser va evitar que fos gol. En ple vendaval blau i ja en la recta final del xoc, un tret d’Astudillo des de lluny va tocar a la mà de Nayadet i la col·legiada va assenyalar penal per a deliri dels aficionats, que veien com, després de molta insistència, podia arribar l’anhelat gol de l’empat. Pixu va agafar la responsabilitat i la pilota i amb una serenitat sorprenent va batre Montse Quesada per forçar la pròrroga.

“Si Rubén Casado [tècnic de l’Espanyol] pensa que han estat superiors a nosaltres és el seu problema”

En el temps extra va continuar empenyent l’AEM a la recerca del segon gol i sense que semblés acusar el cansament físic malgrat haver fet un únic canvi, el d’Alexia per Miró, al llarg dels noranta minuts. Astudillo va tenir dos xuts que Montse Quesada, la millor del seu equip, va aturar amb solvència i, ja en el segon temps de la prolongació, un contraatac aïllat de les de Rubén Casado va acabar amb el gol de Dana després d’una jugada desafortunada i un parell de rebots a l’àrea de l’AEM.Va ser, sens dubte, un càstig immerescut per a les lleidatanes i especialment per a Mireya, que va fer intervencions de molt mèrit mantenint així vives les esperances del seu equip. Amb el cop de l’1-2, les d’Òscar Cobacho no es van ensorrar i ho van seguir intentant fins al final.L’AEM es va quedar sense la Copa, però l’orgull que va despertar entre l’afició per com la va lluitar fins al final val gairebé com un triomf.

El tècnic de l’AEM, Òscar Cobacho, va lamentar l’eliminació al caure al final de la pròrroga davant de l’RCD Espanyol per 1-2 perquè, segons la seua opinió, van estar “molt a prop” d’un dels grans de la categoria, ja que es tracta d’un històric del futbol femení espanyol que aquest any ha descendit. “Hem tingut moltes més ocasions de gol que habitualment i per això em fa ràbia la manera en què s’han produït els dos gols de l’Espanyol. Hem estat molt prop d’un teòric gegant de la categoria”, va assenyalar Cobacho.

El tècnic aemista es va enfadar molt amb l’actitud, segons ell provocativa, del seu col·lega Rubén Casado, l’entrenador de l’Espanyol, que va dir que el seu equip havia estat superior. “Si Rubén Casado pensa que han estat superiors és el seu problema. De portes enfora ho diran per provocar com ha ocorregut durant tot el partit.

Però de portes endins, pel bé de l’Espanyol, espero que ho vegin diferent”, va comentar l’entrenador de l’equip lleidatà, que va arribar aquesta temporada a l’AEM després de sis anys i mig a l’RCD Espanyol, per la qual cosa coneix a la perfecció l’entitat.Per la seua part, Rubén Casado va assenyalar que “en la pròrroga hem pogut sentenciar”, encara que va admetre que “a la segona part és veritat que hem notat una davallada”. També va reconèixer que havia estat el penal que va donar lloc a l’1-1 i que va ser transformat per la capitana i golejadora aemista, Pixu.D’altra banda, l’exespanyolista Dulce Quintana, fitxada aquest any per l’AEM, va dir que “hem lluitat fins al final. Lamentem el resultat però marxem amb el cap ben alt”.Natalia, per la seua part, va admetre que “els ànims estan baixos. Un error pot costar un partit, però igual que Mireya pot fallar també puc fer-ho jo. No passa res”