SEGRE

Mig centenar de denúncies de jugadors contra el Lleida Esportiu davant de l'AFE

Protestes de jugadors i afició del Lleida Esportiu al Camp d'Esports

Protestes de jugadors i afició del Lleida Esportiu al Camp d'EsportsCARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de mig centenar de denúncies (una vintena per part de jugadors de la passada temporada i pràcticament tota la plantilla actual) contra el Lleida Esportiu són les que ha rebut el sindicat de futbolistes AFE al concloure ahir el termini per presentar-les que va fixar la comissió mixta AFE-Primera i Segona RFEF.

Al finalitzar aquest mes ja seran tres les mensualitats que degui el club a la plantilla. Les reclamacions que poden fer-se són aquelles quantitats degudes i vençudes fins ahir, últim dia de termini, però incloent les pendents de vèncer fins al proper dimarts 30 de novembre. La reunió de la comissió mixta tindrà lloc durant la segona meitat de desembre i s’hi examinaran i resoldran les reclamacions. L’impagament de les quantitats aprovades per l’esmentada comissió comporta la suspensió dels serveis federatius al club deutor no podent, entre altres coses, fitxar al mercat hivernal fins al pagament dels diners deguts.

A partir de tres mensualitats degudes, els jugadors poden sol· licitar la carta de llibertat, encara que per a l’execució d’aquesta situació extrema s’atorguen al club deu dies de pròrroga per posar-se al dia amb els futbolistes des de la petició de la baixa.

Perills imminents

En cas d’una fuga massiva de jugadors, el Lleida no podria acabar la Lliga amb juvenils. La reglamentació exigeix alinear almenys 7 jugadors del primer equip. Perquè la Federació Espanyola (RFEF) expulsés el Lleida de la Lliga, hauria d’acumular dos incompareixences. A més, per deutes a jugadors hi hauria descens a final de temporada.

I ara, què?

  • Denúncies massives. Al voltant de mig centenar de denúncies (una vintena per part de jugadors de la passada temporada i pràcticament tota la plantilla actual) contra el Lleida Esportiu són les que ha rebut el sindicat de futbolistes AFE després de concloure ahir el termini per presentar-les que va fixar la comissió mixta AFE-Primera i Segona RFEF.
  • Resolució. La reunió de la comissió mixta tindrà lloc durant la segona meitat de desembre i s’hi examinaran i resoldran les reclamacions. L’impagament comporta, entre altres coses, que el club deutor no pugui fitxar al mercat hivernal.
  • Jugadors lliures. A partir de tres mensualitats degudes, els jugadors poden sol·licitar la carta de llibertat. En cas d’una fuga massiva de jugadors, el Lleida no podria acabar la Lliga amb juvenils. La reglamentació exigeix alinear almenys 7 jugadors del primer equip.
  • Expulsió i descens. Dos incompareixences per falta de jugadors comporta l’expulsió de la Lliga. A més, per deutes a jugadors hi hauria descens a final de temporada.
tracking